Εταιρικά μεγέθη και πετρέλαιο στηρίζουν τη Wall Street


Η νέα ανάκαμψη του μαύρου χρυσού σε συνδυασμό με θετικά εταιρικά μεγέθη τριμήνου αλλά και μακροοικονομικά δεδομένα οδηγούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά.

Προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλει η υψηλή τεχνολογία, με δεδομένη και την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών β' τριμήνου της Apple (-1%) μετά το κλείσιμο της Wall Street, ενώ πληθώρα δημοσιευμάτων υποστηρίζει ότι η εταιρεία

δεν θα κατορθώσει να ικανοποιήσει εκ νέου τους, ήδη εξαιρετικά απαιτητικούς, επενδυτές.

Στον αντίποδα εντυπωσιακή πορεία, με κέρδη που ξεπερνούν το 3% σημειώνει ο τίτλος της 3Μ η οποία κατόρθωσε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σε ανάλογο μήκος κύματος και η μετοχή της Procter & Gamble, με κέρδη άνω του 3% καθώς και αυτή ικανοποίησε την αγορά με τα μεγέθη δ' τριμήνου.

Η προσοχή των επενδυτών είναι σταθερά στραμμένη στο πετρέλαιο, το οποίο ακολουθεί πορεία ανάκαμψης, διαμορφούμενο άνω των 30 δολαρίων το βαρέλι.

Ταυτόχρονα η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα επιτόκια των ΗΠΑ, με δεδομένο ότι δεν είναι προγραμματισμένη και συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν μετά το πέρας της συνεδρίασης. Αυτό που όλοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν – αναλυτές και επενδυτές – είναι τα τυχόν υπονοούμενα που θα αφήσει η ανακοίνωση της Fed.

Θετικό momentum προσφέρουν στην αγορά οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις, με τις τιμές ακινήτων να ενισχύονται κατά 5,8%, βάσει του δείκτη S&P/Case – Shiller, ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε ο PMI υπηρεσιών, καθώς έφθασε στο 53,7 τον Ιανουάριο από 54,3 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Κέρδη 1,36% για τον Dow Jones στις 16.102 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,89% στις 1.893 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,32% υψηλότερα στις 4.532 μονάδες.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα