Ερντογάν: Το καλύτερο παιδί της Πόλης

H συνταξιούχος Tenzile έχει μόνο μία ερώτηση όσον αφορά τα παιδάκι που έβλεπε να παίζει μπάλα στα στενά της Πόλης. "Πώς μπορείτε να αντιπαθήσετε τον Recep Tayyip Erdogan";

"Γνωρίζουμε πως είναι έντιμος, τον εμπιστευόμαστε", ανέφερε η Tenzile από το παραθύρι της, όσο περίμενε τον πλανόδιο έμπορο λαχανικών. Η ίδια, πάντως, δεν ανέφερε το επώνυμό της. "Όταν ο Erdogan ανέβηκε στην εξουσία, όλοι αποκτήσαμε φαγητό, όλοι αποκτήσαμε δουλειές. Η ζωή ήταν τέλεια. Μακάρι

να ήταν όλοι σαν τον Erdogan".

Oι υποστηρικτές του Τούρκου ηγέτη όπως η Tenzile είδαν το αποτυχημένο πραξικόπημα ως κάτι που αποδεικνύει την έμφυτη δύναμη του Erdogan, 14 χρόνια μετά την άνοδό του στην εξουσία. Ο πιο δυναμικός ηγέτης, που τριπλασίασε την οικονομία της χώρας σε μία δεκαετία και παρομοιάζεται με τον Mustafa Kemal Ataturk, φαίνεται πως έχει μία απλή λύση: "Είτε θα είστε μαζί μου, είτε θα υπάρξει αναρχία".

Ο πρώην δήμαρχος της Πόλης, Erdogan, φαίνεται πως έχει πολλούς υποστηρικτές ανάμεσα στα χαμηλότερα στρώματα των πολιτών. Το στάδιο της τοπικής ομάδας στον Kasimpasa, την κεντρική συνοικία στην οποία μεγάλωσε ο Erdogan, έχει πάρει το όνομά του. Η Semiha Karaoglu, η οποία έχει ένα παντοπωλείο απέναντι από το πρώην σπίτι του Erdogan θυμάται πως ο "Aδερφός Tayyip" αγόραζε γλυκά για τα παιδιά της γειτονιάς όταν, πια, έγινε δήμαρχος.

Το μόνο που φοβούνται τώρα αυτοί που δεν τον συμπαθούν, αν και χαρούμενοι πως το πραξικόπημα δεν πέτυχε, είναι πως ο Erdogan θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα αυτό για να εδραιώσει την ηγεσία του, και να αποκτήσει ακόμη περισσότερη δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα