Ερντογάν: Όποια εταιρεία έχει σχέση με τον Γκιουλέν θα κλείσει

Ακάθεκτος στις επιθέσεις του ενάντια σε όσους θεωρεί οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν και ως εκ τούτου δικούς του εχθρούς ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του ξεκαθάρισε ότι όποια εταιρεία αποδειχθεί ότι συνδέεται με τον Γκιουλέν θα κλείσει.

Σε ομιλία του στους επικεφαλής των τουρκικών επιμελητηρίων ξεκαθάρισε ότι είναι «αποφασισμένος να κλείσει εντελώς όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν δεσμούς με την οργάνωση Γκιουλέν».

Παράλληλα,

ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «κάθε σεντ» που πηγαίνει στο κίνημα Γκιουλέν «αποτελεί μία σφαίρα η οποία ετοιμάζεται να πυροδοτηθεί κατά του έθνους», τονίζοντας ότι «όπως δε συγχωρούμε όσους πυροδοτούν τη σφαίρα, έτσι δε θα συγχωρέσουμε ούτε εκείνους που τη χρηματοδοτούν».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις σχολές, τις επιχειρήσεις και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που σχετίζονται με το κίνημα Γκιουλέν ως «φωλιές της τρομοκρατίας», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο τομέας των επιχειρήσεων παραμένει το ισχυρότερο δίκτυο μέσα από το οποίο δρα ο κληρικός. «Δεν έχουν καμία σχέση με θρησκευτική κοινότητα, αλλά αποτελούν μία τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα