Έρευνα της Europol για τζιχαντιστές στα κέντρα φιλοξενίας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο επικεφαλής της Europol υπέγραψαν στις αρχές Ιουνίου υπέγραψαν κοινό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής δύο εβδομάδες νωρίτερα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία είχε δημοσιοποιήσει την απόφαση της για την δημιουργία μιας ομάδας - δεξαμενής 150 - 200 Ευρωπαίων αστυνομικών, ειδικευμένων σε θέματα τρομοκρατίας. Θα αναπτύσσονταν σε "ευαίσθητα" σημεία εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με αρμοδιότητα να

διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε αλλοδαπούς και να διακριβώνουν κινήσεις υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία.

Το δημοσίευμα αναφέρει με αποκλείστηκες πληροφορίες πως η Ολλανδή επικεφαλής του κλιμακίου των Ευρωπαίων αστυνομικών την 20ή Αυγούστου και πρόκειται να εγκατασταθεί στα γραφεία του European Union Regional Task Force στον Πειραιά και θα ηγηθεί μιας ομάδας 50 αστυνομικών ειδικευμένων σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας στην οποία θα συμμετέχουν και Έλληνες αξιωματικοί.

Τα μέλη του πανευρωπαϊκού κλιμακίου θα παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα και αμέσως αμέσως μετά θα αναλάβουν δράση. Οι guest officers θα εγκατασταθούν στα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα και θα πραγματοποιούν δευτερογενείς ελέγχους ασφαλείας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στις δομές άτομα που έχουν καταχωρηθεί στους καταλόγους της Europol ως ύποπτα για συμμετοχή σε δίκτυα τζιχαντιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη "μαύρη" λίστα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας βρίσκονται καταχωρημένα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος πάνω από 5.000 - 6.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα