Έρευνα: Τι θέλουν τα παιδιά των Βρετανών στις διακοπές τους - Στο top 5 η Ελλάδα

Tα παιδιά των Βρετανών φέτος έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις διακοπές σε θεματικά ξενοδοχεία για το διάστημα, με τρενάκια και νεροτσουλήθρες, σε παραθαλάσσιους προορισμούς στη Μεσόγειο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Jet2holidays που διεξήχθη σε συνεργασία με την Atomik, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 παιδιών (από 7 έως 13 ετών) σχετικά με το πώς είναι οι ονειρικές διακοπές, εάν έκαναν τον προγραμματισμό ταξιδίου εκείνα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτιμήσεις των παιδιών μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με των γονιών τους, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν σχετικά με το

τι τα ενθουσιάζει.Από τους προορισμούς του εξωτερικού (εκτός Βρετανίας), τα παιδιά επέλεξαν χώρες της Μεσογείου, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 3η θέση των πιο αγαπημένων χωρών τους, και με το top5 να συμπληρώνεται από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Σχεδόν τα μισά (45%) ανέφεραν ότι επιθυμούν παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ το ένα τρίτο (34%) επιθυμεί παιχνίδια στην πισίνα και ένα στα πέντε (22%) λατρεύει να παίζει στη θάλασσα.Σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) ανέφεραν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου, και είναι δημοφιλείς 3 φορές περισσότερο σε σχέση με τα Χριστούγεννα και 12 φορές σε σχέση με το Πάσχα.Όσον αφορά τα θεματικά ξενοδοχεία, το 20% εκδήλωσε προτίμηση για θέμα αφιερωμένο στο διάστημα, το 19% για θέμα τη θάλασσα και το 17% για θέμα την πριγκίπισσα. Ωστόσο, ένα 14% ανέφερε ότι το ξενοδοχείο των ονείρων τους θα είχε θέμα αφιερωμένο σε ζόμπι ή σε κάτι τρομακτικό.

Τα μισά παιδιά (49%) επιθυμούν επίσης πρόσβαση σε θεματικά πάρκα από το ξενοδοχείο. Ένα στα 5 (21%) έδειξε προτίμηση στο τραμπολίνο, και άλλα δημοφιλή πράγματα ήταν τα παιχνίδια arcade και οι αναπαυτικές πολυθρόνες κήπου.

Πάνω από ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είπε ότι επιθυμεί να περάσει το χρόνο του με ζώα του ζωολογικού κήπου (27%).

Σχεδόν τα μισά παιδιά της έρευνας (45%) είπαν ότι εύχονταν οι γονείς τους να περνούσαν περισσότερο καιρό μαζί τους και να έπαιζαν περισσότερα παιχνίδια μαζί τους στις διακοπές. Τα 7χρονα παιδιά ανέφεραν ότι επιθυμούν πιο πολύ μαζί τους στις διακοπές τη μητέρα (30%). Οι 13χρονοι από την άλλη πλευρά, επέλεξαν ως καλύτερη συντροφιά στις διακοπές τον καλύτερό τους φίλο/η (30%).

Τα κατοικίδια της οικογένειας λείπουν στα παιδιά, με το 30% να επιθυμεί να πάρει στις διακοπές μαζί του το σκύλο, ενώ στο 14% λείπει η γάτα.

Σχεδόν τα μισά παιδιά (42%) επιθυμούν να παίρνουν μαζί τους την κονσόλα με παιχνίδια, και ένα στα 5 (21%) πιστεύει ότι το ποδήλατο θα ήταν τέλειο στις διακοπές.

πηγή: tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα