Έρευνα Regus: Πώς ντύνονται οι Έλληνες στη δουλειά - Ποιο αξεσουάρ «μισούν»

Ξεχάστε τα κοστούμια, βάλτε jeans και T-shirts. Αυτή φαίνεται να είναι η νέα τάση στα γραφεία, σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα της Regus.
Η έρευνα που έγινε σε 106 χώρες και 40.000 εργαζομένους δείχνει ότι το 74% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ επίσημο το παραδοσιακό ντύσιμο εργασίας που επιβάλλει κοστούμι, γραβάτα και σακάκι, αντίθετα, η πλειοψηφία προκρίνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πιο χαλαρό

ντύσιμο, των jeans (79%) και των T-shirts (51%).

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο χαλαρά στην εργασία από το σπίτι, με το 43% να δηλώνει πως δουλεύει με τις πυτζάμες, αλλά το 82% τονίζει ότι θα αλλάξει σε κάτι πιο επίσημο αν υπάρχει video-call στο πρόγραμμα της ημέρας.

Στην Ελλάδα

Στο ερώτημα αν το κουστούμι είναι πολύ επίσημο για τον εργασιακό χώρο, το 79% των Ελλήνων απάντησε θετικά, ενώ αυτό που δεν είναι καθόλου αποδεκτό από τους Έλληνες εργαζομένους είναι οι σαγιονάρες στο γραφείο (6%).

Στην ερώτηση αν τα jeans και Τ-shirt είναι αποδεκτά στον εργασιακό χώρο, τα ποσοστά είναι υψηλά με ένα 86% να απαντάει θετικά για τα jeans και ένα 62% για τα Τ-shirt. Από την άλλη μεριά τα φούτερ θεωρούνται πολύ σπορ καθώς μόλις ένα 19% θεωρεί πως μπορεί να φορεθούν στο γραφείο. Σχετικά χαμηλό είναι επίσης το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι εργάζεται από το σπίτι φορώντας απλά τα εσώρουχα του (22%). Σε άλλες χώρες το ποσοστό αυτό ανεβαίνει, όπως στην Κροατία που φτάνει στο 45% και στην παγωμένη Φινλανδία που φτάνει στο 31%.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία δήλωσε σχετικά, « Ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η τεχνολογία που έχει εξελιχθεί και μας επιτρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι στην εργασία μας αλλά και σε θέματα οργάνωσης η κάθετη ιεραρχία στις επιχειρήσεις έχει αρχίζει και υποχωρεί. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι αλλάζει και ο τρόπος που ντυνόμαστε στον εργασιακό μας χώρο. Έτσι παρατηρούμε ότι σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το jean, το Τ-shirt και οι smartcasual επιλογές γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτές για να ταιριάζουν με το προφίλ των ανθρώπων που εργάζονται ευέλικτα και δημιουργικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα