Επιβραδύνθηκαν διεθνώς οι M&A το 2017... πλην μιας εξαίρεσης

Σειρά εκθέσεων που καταγράφουν τις συμφωνίες που κλείνονται στον κόσμο των επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι το 2017 σημειώθηκε επιβράδυνση σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο υπάρχει μια χώρα που αντιστάθηκε σε αυτή την τάση, σύμφωνα με την την εταιρεία συμβούλων Duff & Phelps.

Πρόκειται για τη Μαλαισία που έκανε ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών, οι οποίες το 2017 έφτασαν τις 408

συνολικής αξίας 17,57 δισ. δολ. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο της τελευταίας πενταετίας.

Πέρυσι, η Μαλαισία «σφράγισε» 375 μεταβιβάσεις αξίας 14,25 δισ. δολ.

Η αύξηση τόσο του όγκου όσο και της αξίας των συμφωνιών Μ&Α σε αυτή τη χώρα της ΝΑ Ασίας έρχεται σε αντίθεση με την επιβράδυνση της παγκόσμιας δραστηριότητας, σύμφωνα με την Duff & Phelps. Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι το 2017 έγιναν 36.718 μεταβιβάσεις αξίας 2,82 τρισ. δολ. το 2017, από 40.305 συμφωνίες αξίας 3,61 τρισ. δολ. το 2016.

Όπως αναφέρει στο CNBC, η δ/ντρια της Duff & Phelps, εταιρείες από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ που αντιμετωπίζουν περιορισμούς σε κεφαλαιακές εκροές, έχουν στραφεί στη ΝΑ Ασία για επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αυτό τις έχει βοηθήσει να αναπτύξουν δραστηριότητες στην περιοχή και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και του χρόνου.

Εταιρείες της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ πέρυσι «έκαναν πολλές διεθνείς εξαγορές», ανέφερε η ίδια . «Τώρα φαίνεται πως ψάχνουν περισσότερο στη ΝΑ Ασία, επειδή το ύψος των deal δεν είναι τόσο μεγάλο, τους δίνει ωστόσο μεγάλη ώθηση σε ό,τι αφορά τον δικό τους ρυθμό ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα