Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέοι κανόνες για τη φορολόγηση των πολυεθνικών

Μία νέα σειρά προτάσεων προκειμένου να πιέσει τις πολυεθνικές εταιρείες να καταστούν περισσότερο «τίμιες» αναφορικά με τα φορολογικά τους ζητήματα θα ανακοινώσει την Τρίτη η Κομισιόν.

Ο Λόρδος Χιλ, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα φορολογίας, θα κάνει την παρουσίαση, με τα νέα μέτρα να αφορούν μεγάλες εταιρείες, των οποίων οι ετήσιες πωλήσεις ξεπερνούν το επίπεδο των 750 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των νέων μέτρων θα είναι και η δημοσιοποίηση εκ μέρους των

επιχειρήσεων των φόρων που καταβάλλουν σε κάθε κράτος-μέλος της Ε..Ε στο οποίο δραστηριοποιούνται.

Η προσπάθεια της Κομισιόν καταφθάνει λίγες μόνο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, με τον Λόρδο Χιλ να τονίζει ότι «πρόκειται για φιλόδοξα αλλά προσεκτικά σχεδιασμένα μέτρα. Δεν πρόκειται για μέτρα που προτείνονται μόνο εξαιτίας των Panama Papers, αλλά συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τη φορολογική διαφάνεια».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή τράπεζες, μεταλλευτικές εταιρείες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υλοτομίας είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν το ύψος των φόρων που καταβάλουν σε κάθε χώρα της Ε.Ε. χωριστά, με την Κομισιόν να στοχεύει αυτό το μέτρο να περιλαμβάνει όλους τους κλάδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα