Επιστροφή στην κερδοφορία για το ΥΓΕΙΑ το 2016

Στην κερδοφορία επέστρεψε ο όμιλος ΥΓΕΙΑ το 2016, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατέγραψαν κέρδη 760.000 ευρώ το 2016 έναντι ζημιών 26,6 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 45,5% καταγράφοντας κέρδη 32 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,4% στα 227,7 εκατ.

ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του 2016, ανήλθε σε 227,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,4% έναντι 220,3 εκατ. ευρώ το 2015.

Όπως σχολιάζει ο όμιλος, τόσο τα αποτελέσματα της χρήσης του 2016 όσο και του 2015 έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και claw-back) ωστόσο, παρά τις συνέπειες, οι λειτουργικές επιδόσεις συνεχίζουν να καταγράφουν βελτίωση.

«Παρά τη συνεχιζόμενη, και το 2016, ύφεση με την έντονη ενδογενή επιχειρηματική αβεβαιότητα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ακολουθώντας το πλάνο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του, συνεχίζει να επιδεικνύει αυξητικούς ρυθμούς του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας, επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο. Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ βασική στόχευση αποτελεί η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων και η εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τη αναπτυξιακή πορεία, την κεφαλαιακή ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και την συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία. Παράλληλα με την αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού μας, προσβλέπουμε στη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων εταιρικών δομών που προάγουν την επιστημονική και επιχειρηματική αποτελεσματικότητα του Ομίλου μας» σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα