Επιστροφή στην κανονικότητα για τις ελληνικές τράπεζες το μήνυμα στο συνέδριο της Goldman

Του Δημήτρη Παφίλα

«Επιστροφή στην κανονικότητα» ήταν το συμπέρασμα του συνεδρίου για τις ελληνικές τράπεζες, το οποίο διοργάνωσε η Goldman Sachs στο Παρίσι για ευρωπαϊκές τράπεζες. Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη από τις 4 συστημικές τράπεζες και σύμφωνα με πληροφορίες,

οι ξένοι επενδυτές εμφανίστηκαν πιο θετικοί για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Όπως έλεγαν «οι ελληνικές τράπεζες οδεύουν πλέον προς την κανονικότητα («normalization )». Τούτο δεν σημαίνει, όμως, ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την επιστροφή των καταθέσεων. Οι ξένοι επενδυτές, όμως, δεν είναι ούτε υπεραισιόδοξοι, ούτε απαισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά καταλαβαίνουν ότι, η εξυγίανση των ισολογισμών από τα «κόκκινα» δάνεια θα απελευθερώσει κεφάλαια – τα οποία θα κατευθυνθούν για τις παραδοσιακές εργασίες.

Roadshow και σε Λονδίνο- Φρανκφούρτη

Παράλληλα, με την εκδήλωση στο Παρίσι, στελέχη των ελληνικών τραπεζών βρέθηκαν ενδιάμεσα σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη σε Roadshow, όπου παρουσιάστηκαν οι προοπτικές μετά την αξιολόγηση, αλλά και την επικείμενη επαναφορά της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα