Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη με το βλέμμα στο Βερολίνο

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στους ευρωπαϊκούς δείκτες, στη σκιά της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 πριν λίγο με οριακή άνοδο 0,02% και τους κλάδους σε διαφορετικά πρόσημα.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, ο FTSE100 +0,12%, o DAX +0,33%, o CAC40 +0,40% o FTSE MIB +0,42%, o IBEX35 +0,41%

Oι μετοχές του κλάδου υγείας σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις μετά την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να πιέσει για την κατάργηση του Obamacare στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, ο

κλάδος ενισχύθηκε μετά την είδηση ότι τελείωσαν επιτυχώς δικαστικές διαμάχες της Roche σχετικά με σκεύασμα για τον καρκίνο του πνεύμονα. Η μετοχή της έκανε άλμα περί το 6%.


Αντιθέτως, οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν πτώση μετά από σειρά υποβαθμίσεων. Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωσαν πτώση 0,4%, λόγω του μεγάλου αριθμού αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος που πίεσαν τις τιμές.

Στο κόκκινο και οι μετοχές του ασφαλιστικού και χρηματοοικονομικού κλάδου λόγω αμφιβολιών για την πρόθεση των ΗΠΑ να φέρουν αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.


Σε μεμονωμένες μετοχές, η Altice με άνοδο 6% μετά τη διάψευση ότι ετοιμάζεται να αντλήσει κεφάλαια από την πώληση μετοχών.
Το ναυάγιο στις συνομιλίες για γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό προκάλεσε την άνοδο της μετοχής του ενεργειακού κολοσσού RWE. Οι επενδυτές θεωρούν πιο απίθανο να συμμετάσχουν οι Πράσινοι στην επόμενη κυβέρνηση κι έτσι θεωρούν ότι τα σχέδια για σταδιακή κατάργηση των λιγνιτικών εργοστασίων θα καθυστερήσουν. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3,5%.
Η Nex Group υποχώρησε κατά 5% μετά την ανακοίνωση πτώσης στα κέρδη α' εξαμήνου.
Τέλος, η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε ότι ο βραχίονας των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σημείωσε αύξηση κερδών στο α' δεκάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα