Επιφυλακτικότητα στην Ασία μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Οι νέες γεωπολιτικές εντάσεις με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα οδήγησαν σε πτώση τις ασιατικές αγορές, ενώ, την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παραμένει σήμερα κλειστό λόγω των εορτασμών για την 4η Ιουλίου.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε έδαφος με απώλειες 0,59% μετά την είδηση για τη νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιόνγιανγκ.
Στην

Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,12%. Το γεν ενισχύθηκε μετά την είδηση, στα 113,10 έναντι του δολαρίου, το οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας διαπραγματευόταν σε υψηλά επτά εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκανε άλμα 1,75% με άνοδο σχεδόν σε όλους τους υποδείκτες, με τις μετοχές ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες καθώς είχαν κλείσει σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Ο υποδείκτης του χρηματοοικονομικού κλάδου σημείωσε άνοδο 2,41%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με πτώση 0,39% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 1,39%.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1,5%, όπως αναμενόταν. Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στο 0,7619 έναντι του αμερικανικού.

Η απόφαση για διατήρηση του επιτοκίου αμετάβλητο στο 1,5% αναμενόταν από τους οικονομολόγους καθώς η τράπεζα διατηρεί το focus της στον χαμηλό πληθωρισμό, στην μικρή αύξηση των μισθών και στην χαλαρή αγορά εργασίας.

Ο διοικητής της RBA, Philip Lowe, αναφέρει στην ανακοίνωση ότι οι δείκτες της αγοράς εργασίας παραμένουν μεικτοί, αν και η ανάπτυξη της απασχόλησης ήταν πιο ισχυρή τους τελευταίους μήνες.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν, μετά τα χθεσινά κέρδη άνω του 2%.

Το μπρεντ σημείωσε απώλειες 0,54% στα 49,41 δολ/βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI υποχώρησε κατά 0,53% στα 46,82 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα