Επιφυλακτικότητα στην Ασία - Κλειστές οι κινεζικές αγορές

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αναμένουν με επιφυλακτικότητα τα αποτελέσματα των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας.

Στην Ιαπωνία, το χρηματιστήριο του Τόκιο σημειώνει άνοδο κοντά στο 0,4%. Ο ευρύτερος Topix επίσης ενισχύεται κατά 0,33%.

Οι κινήσεις στο Τόκιο ακολουθούν τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών, οι οποίες αυξήθηκαν με ρυθμό χαμηλότερο των προσδοκιών, ήτοι

κατά 1,7% τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και έναντι εκτίμησης για αύξηση 2,1%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 0,14%, ενώ η δεικτοβαρής Samsung Electronics υποχώρησε νωρίτερα κατπά 0,11%, μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε ότι τα κέρδη α' τριμήνου είναι πιθανό να έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 60% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0,83% , ενώ οι αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών, ο πρόεδρος της Κίνας, σε επιστολή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αι κάλεσε για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το Xinhua μετέδωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Λίου Χε, ο οποίος χθες συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε ότι επιτεύχθηκε συναίνεση σχετικά με το κείμενο της εμπορικής συμφωνίας. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «έχουμε να διανύσουμε κάποιο δρόμο, αλλά όχι πολύ», κάνοντας λόγο για μια «μνημειώδη» ανακοίνωση τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα