Επιφυλακτικότητα πυροδοτούν οι κεντρικές τράπεζες στις ευρωπαϊκές αγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed στο Ρίτσμοντ, Jeffrey Lacker, δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για αύξηση των επιτοκίων, ενώ την Τετάρτη, σε ομιλία του στη Νέα Ζηλανδία, ο πρόεδρος της

Fed στο Σικάγο, Charles Evans, δήλωσε ότι θα ήταν αποδεκτή μια αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους, αν τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι υποστηρικτικά.

Στο μεταξύ, και στην Ευρώπη, το Bloomberg, μετέδωσε χθες το βράδυ, ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πριν τον Μάρτιο.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 7.066 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,76% στις 10.539 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με απώλειες 0,87% στις 4.463 μονάδες, ο ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,6% στις 8.719 μονάδες και ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,1% στις 16.292 μονάδες.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της Tesco που καταγράφει ράλι 8%, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου. Η άνοδος στην Tesco συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό πέντε ετών έναντι του ευρώ και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,27 έναντι του δολαρίου.
Οι τιμές χρυσού καταγράφουν άνοδο μετά από πτώση άνω του 3% στη Wall Street. Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα