Επιφυλακτικά κέρδη στην Ευρώπη καθώς το δολάριο διακόπτει το ράλι

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές για τρίτη μέρα καθώς το δολάριο διέκοψε το ράλι των προηγούμενων ημερών δίνοντας έτσι ανάσα στις μεταλλευτικές μετοχές και τις ασιατικές αγορές νωρίτερα.

Το θετικό κλίμα επηρεάζει και τη συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές εμπορευμάτων, οι οποίες έχουν λόγο να κινούνται ανοδικά και χάρη στο χθεσινό ράλι του πετρελαίου.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές

του Ντ. Τραμπ για την αμερικανική οικονομία, όπως υποδεικνύει και η άνοδος του δολαρίου, ωστόσο, οι επενδυτές αρχίζουν να επανεξετάζουν τις αποτιμήσεις.

«Ίσως η αγορά να το παράκανε με τις προσδοκίες για το τι θα σημάνουν οι πολιτικές του Τραμπ. Η προσαρμογή έχει γίνει ως επί το πλείστον οπότε από εδώ και στο εξής θα πρέπει να δούμε μετρήσιμες ενέργειες και υλοποίηση των πολιτικών αυτών» σχολιάζει ο Mark Lister, επικεφαλής έρευνας στην Craigs Investment Partners.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,4%

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6.788 μονάδες, ο DAX καταγράφει οριακές απώλειες στις 10.731 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύετι κατά 0,11% στις 4.541 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με κέρδη 0,34% στις 8.718 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,5% στις 16.761 μονάδες.

Η μετοχή της Bayer καταγράφει πτώση σχεδόν 5% μετά τις πληροφορίες ότι συγκεντρώνει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Monsanto.

Απώλειες 1,24% για την ολλανδική ABN AMRO ενώ με άνοδο 1,4% κινείται και η Rolls-Royce μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά στην μείωση κόστους κατά 150-200 εκατ. στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα