«Έπεσε» το ηλεκτρονικό σύστημα της British Airways

Κομφούζιο έχει προκαλέσει σε διάφορα αεροδρόμια η κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος της British Airways.

Το σύστημα βρίσκεται από το πρωί εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τεράστιες καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των πτήσεων. Προβλήματα εκτός από τα βρετανικά αεροδρόμια, παρατηρούνται και σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως στην Ρώμη, το Μιλάνο, την Πράγα, τη Μάλαγα, τη Μασσαλία ή το Μπέλφαστ. H εταιρεία

αναγκάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από τα δύο αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου και το Γκάτγουικ, αρχικά έως τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) και αργότερα για όλη την ημέρα!

Το προσωπικό της εταιρείας ανέφερε πως είναι πιθανό η British Airways να είναι θύμα κυβερνοεπίθεσης, καθώς εκτός λειτουργίας βρίσκεται τόσο η ιστοσελίδα της εταιρίας όσο και το σύστημα ηλεκτρονικού check - in.

«Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφέρει ο Guardian, σημαίνει πως οι επιβάτες της εταιρίας δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά check-in και έτσι δημιουργούνται τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις, όπως άλλωστε δείχνουν και οι φωτογραφίες που ανέβασαν εξοργισμένοι επιβάτες στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα