Επενδύστε στην τέχνη: Οι 10 ανερχόμενοι καλλιτέχνες του 2017

Μπορεί η αγορά έργων τέχνης να είναι μια «δύσκολη» αγορά και το 2016 να μην ήταν ευνοϊκό, ιδιαίτερα για τους νεαρούς καλλιτέχνες, είχε, ωστόσο, ένα πλεονέκτημα. Έφερε έναν «αέρα» ανανέωσης, φρέσκιας «ματιάς» και αυθεντικότητας, παράγοντες που προμηνύουν ένα πολλά υποσχόμενο 2017.

Το Bloomberg συγκέντρωσε τους 10 ανερχόμενους νεαρούς καλλιτέχνες που συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά και τους παρουσιάζει:

Jordan Casteel

Τα πορτραίτα Αφροαμερικανών της 27χρονης Jordan

Casteel έχουν αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησε να τα εκθέτει στη γκαλερί Sargent's Daughters.

Bunny Rogers

Τα έργα της 26χρονης Bunny Rogers, που είναι περισσότερο εγκαταστάσεις (installations) παρά έργα ζωγραφικής δημιουργούν μια αίσθηση εφηβικής μελαγχολίας. Τα έργα της εκτίθενται στην γκαλερί Greenspon.

Maggie Lee

Τα έργα της Maggie Lee είναι συνήθως αυτοβιογραφικά. Η καλλιτέχνης εμπνέεται από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της, όπως ο θάνατος της μητέρας της. Έργα της εκτίθενται στην γκαλερί Real Fine Arts, αλλά και στη Νάπολη και τη Ζυρίχη.

Ryan Mrozowski

Μπορεί να φαίνεται απλός, αφαιρετικός και διακοσμητικός, αλλά ο τρόπος ζωγραφικής του Ryan Mrozowski έχει αποκτήσει ένθερμο κοινό σε Λονδίνο και Λος Άντζελες.

Alisa Baremboym

Χρησιμοποιώντας κυρίως βιομηχανικά υλικά, όπως βινύλιο, πλαστικό, ατσάλι κ.α. η 34χρονη Alisa Baremboym έχει τραβήξει την προσοχή του καλλιτεχνικού κόσμου με τα ιδιαίτερα έργα της. Το 2017 θα τη βρει στο Μοντπελιέ της Γαλλίας στο κέντρο La Panacée.

Gina Beavers

Η Gina Beavers ζωγραφίζει αντικείμενα όπως τρόφιμα, μάτια και γυναικεία σώματα. Ξεκίνησε την πρώτη της έκθεση μετά την αποφοίτησή της από το Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο το 2000, ενώ το 2017 τα έργα της θα περιλαμβάνονται σε δύο εκθέσεις, στο Pratt Manhattan Gallery και το 1969 Gallery.

Candice Lin

Τα έργα της Candice Lin σχολιάζουν συνήθως τις κοινωνικές νόρμες και τα στερεότυπα. Το 2017 τα έργα της θα συμπεριλαμβάνονται σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Charles Harlan

Ο Charles Harlan δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στα ξύλα κι άλλα «κοινά» υλικά στα έργα του. Το 2017 θα πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, μια στην γκαλερί Kayne Griffin Corcoran στο Λος Άντζελες και μια στην γκαλερί JTT στη Νέα Υόρκη.

Julien Ceccaldi

Γεννημένος στον Καναδά, ο Julien Ceccaldi, εμπνέεται κυρίως από τα ιαπωνικά manga. Στα έργα του συνδυάζει τα κόμικς με την ζωγραφική. Το 2017 θα εκδώσει το τρίτο του βιβλίο κόμικ ενώ τα έργα του θα συμπεριληφθούν στην γκαλερί Simon Lee στη Νέα Υόρκη.

Holly Coulis

Η Holly Coulis βρίσκεται στο «ραντάρ» της αγοράς από τα τέλη του '90. Έργα της βρίσκονται στην γκαλερί Atlanta Contemporary ενώ το 2017 θα συμμετάσχει σε εκθέσεις στην γκαλερί Cherry and Martin στο Λος Άντζελες και Klaus von Nichtssagend στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα