Επεισόδια και πάλι στην Κω για το Hot Spot – Αντιδράσεις και στη Σίνδο

Νέα ένταση επικρατεί από το πρωί στην Κω, έξω από το στρατόπεδο όπου θα κατασκευαστεί hot spot για την καταγραφή και τη διαλογή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λινοπότη.

Ήδη, από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

Για ακραία στοιχεία και για μικρές ομάδες που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην Κω έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο Μega ανακοινώνοντας πως το hot spot στο νησί θα είναι έτοιμο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στην Κω μεταξύ των κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από γκλομπς και δύο γυναίκες έχασαν τις αισθήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν και στη Σίνδο για τη δημιουργία κέντρου καταγραφής προσφύγων, με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση να αναφέρει πως αύριο θα γίνει κατάληψη του στρατοπέδου όπου προορίζεται να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα