Έως και 51 δισ. δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει το Brexit στις τράπεζες

Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. θα μπορούσε να κοστίσει στις βρετανικές τράπεζες έως και 51 δισ. δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Oliver Wyman, που υπογράφει την έκθεση για το TheCityUK lobby group αναφέρει ότι περί των 70.000 θέσεων εργασίας και πάνω από 11 δισ. ευρώ φόρων κινδυνεύουν να χαθούν.

Η

έρευνα εξετάζει δύο σενάρια εξόδου από την Ε.Ε.. Το πρώτο είναι Brexit της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. αλλά να συνεχίσει να έχει πρόσβαση το Λονδίνο στην κοινή αγορά. Σε αυτή την περίπτωση έως και 4.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν ενώ η βρετανική βιομηχανία θα χάσει ακόμα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Το υπουργείο οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας θα χάσει σε αυτή την περίπτωση έως και 600 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα.

Αν η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην κοινή αγορά τότε πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν ενώ θα κινδύνευαν έσοδα άνω των 20 δισ. ευρώ.

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίας αντιπροσωπεύουν κύκλο εργασιών στην Βρετανία άνω των 70 δισ. ευρώ και είναι ο τομέας που θα χρειαστεί την μεγαλύτερη προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα