Έως 15/11 η ισχύς των καρτών Οκτωβρίου στα ΜΜΜ

Της Μαριάννας Τζάννε

Έως τις 15 Νοεμβρίου θα ισχύουν οι κάρτες Οκτωβρίου για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

Ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ισχύς των καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, αλλά το υπουργείο

αποφάσισε να δώσει παράταση της ισχύος έως τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Mετά από την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή με ηλεκτρονικές κάρτες.

«Όλα τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λυθούν εντός του Νοεμβρίου», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου. Όπως τόνισε «θα ήταν μεγαλύτερη ντροπή αν μπαίναμε στο 2018 χωρίς το ηλεκτρονικό εισιτήριο». Επίσης σημείωσε πως «καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό κόμιστρο και να τα βάλλει με τα κυκλώματα».

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για πλήρη αντικατάσταση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων. Εκείνη την ημέρα θα σταματήσει και η πώληση των χάρτινων εισιτηρίων.

Οι επιβάτες που θα έχουν στην κατοχή τους χάρτινα εισιτήρια, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν καθώς οι πύλες στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ θα ξεκινήσουν να κλείνουν σταδιακά μέσα στο Νοέμβριο, όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα