Εντός Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, διαβεβαιώνει ο Τρ. Αλεξιάδης

Εντός Αυγούστου θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, παρά την καθυστέρηση, και η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, επανέλαβε, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, μια κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ.

Όσο

για το τι φόρο θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 οι ιδιοκτήτες για τα ακίνητά τους ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «θα δούμε, αυτό είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης».
Καλώντας τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι «για να μπορέσουμε να πάμε σε άλλη εποχή πρέπει να υλοποιηθεί το Μνημόνιο».

«Δεν ήταν πολιτική μας επιλογή αλλά πολιτική αναγκαιότητα» είπε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος επανήλθε στη «γραμμή» ότι την παραμονή του ΕΝΦΙΑ ψήφισαν 221 βουλευτές το καλοκαίρι του 2015 όταν είπαν «ναι» στο νόμο που προβλέπει εισπραξιμότητα 2,65 δισ. ευρώ για τον φόρο από τα ακίνητα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων είπε ότι θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν μόλις ανοίξει ξανά η Βουλή ενώ ειδικά για τις αποδείξεις υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν και να κρατάνε αποδείξεις αν και δεν υπάρχει σχετική διάταξη.

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων» καλώντας τους πολίτες «για τα καινούργια χρέη να τα ρυθμίζουν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις».

Αναφορικά με τον στόχο των φορολογικών εσόδων δήλωσε ότι ο στόχος του Ιουλίου ήταν ο μεγαλύτερος σε μηνιαία βάση και επετεύχθη κατά 95%. Αντίθετα, όπως είπε, σε βάση επταμήνου τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τους στόχους.

Επανέλαβε ότι το πρώτο εξάμηνο τα ΜΜΕ δεν μιλούσαν για τα έσοδα, τα οποία ήταν πολύ πάνω από τον στόχο, και ασχολούνται εσχάτως με αφορμή την πορεία τους τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα