Η PwC υπεύθυνη του αλαλούμ στα Όσκαρ

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers για την επική γκάφα στην απονομή των Οσκαρ, όπου ανακοινώθηκε λάθος ταινία ως η καλύτερη της φετινής διοργάνωσης. Όπως ανακοίνωσε η PwC η οποία, σημειωτέον, διοργανώνει επί 83 συναπτά έτη το κορυφααίο γεγονός για τον κινηματογράφο, υπεύθυνος ήταν ένας λογιστής της, καθώς ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τον λάθος φάκελο στους παρουσιαστές, Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι.

Σύμφωνα με

ανακοίνωση της PWC -τη δεύτερη σε διάστημα λίγων ωρών- ο λογιστής Μπράιαν Κάλιναν (για τον οποίο μέσα ενημέρωσης λένε ότι τουίταρε στα παρασκήνια λίγο πριν, τη λάθος ταινία) είναι αυτός που αντί να δώσει τον φάκελο για την κατηγορία της καλύτερης ταινίας στους παρουσιαστές του βραβείου, έδωσε τον δεύτερο φάκελο για την κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου.

Η Wall Street Journal και το TMZ αναφέρουν ότι λίγες στιγμές πριν τη γκάφα, ο Κάλιναν ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία της νικήτριας με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Έμμα Στόουν.

Η φωτογραφία εξαφανίστηκε αργότερα από το Twitter, αλλά είχε ήδη προλάβει να αναρτηθεί σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπορούσε κάποιος να τη δει και στην αποθηκευμένη εκδοχή της σελίδας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η γκάφα που μεταδόθηκε ζωντανά ενώπιον ενός κοινού πολλών εκατομμυρίων τηλεθεατών, εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία της PwC, καθώς και για την ικανότητά της να χειρίζεται τέτοια γεγονότα. Μόνο δύο ανώτατα στελέχη της εταιρείας γνώριζαν ποιος ήταν ο νικητής πριν ανακοινωθούν τα βραβεία. «Είναι τρομερά ντροπιαστικό για την PwC και το γεγονός αυτό την κάνει να δείχνει κάπως γελοία», αναφέρει σκωπτικά ο Paul Hitchens, ιδρυτής της Verve, που βοηθά εταιρείες να χτίσουν και να διατηρήσουν brands.

Για την ιστορία, η Ντάναγουει ανακοίνωσε ως νικήτρια την ταινία "La La Land"και ήδη μέλη του καστ και η ομάδα παραγωγής είχαν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο όταν διορθώθηκε το λάθος. Το μεγάλο βραβείο στην πραγματικότητα ανήκε στην ταινία "Moonlight", ένα δράμα του Μπαρι Τζένκινς, τη διανομή της οποίας έκανε μια μικρή εταιρεία, η A24.

Keywords
Τυχαία Θέματα