Ένα κερδισμένο στοίχημα

Η περίπτωση ενός προγράμματος της Mondelēz

του Κώστα Τσαούση

Ακόμη και μια πόρτα που ανοίγει σε έναν νέο επιστήμονα, σε έναν νέο επαγγελματία στην ελληνική αγορά είναι μια σημαντική κατάκτηση όχι μόνο για τον ίδιο και για τους συνομηλίκους του αλλά και για τις εταιρείες και τα στελέχη τους που στηρίζουν με έμπρακτο τρόπο αυτήν την προοπτική. Μια πόρτα που ανοίγει, μια θέση εργασίας που φανερώνεται είναι ένα μικρό αλλά κερδισμένο στοίχημα για τη ζωή αλλά και το μέλλον της χώρας και των νέων ανθρώπων.


Τα παραπάνω κολλάνε γάντι με την περίπτωση της Mondelēz ( μιας από τις

ηγέτιδες δυνάμεις στην αγορά των ειδών διατροφής) και λειτουργούν ως αποτέλεσμα του Προγράμματος «Top2Top».
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αυτές τις μέρες, στις αρχές του Αυγούστου, ένας νέος άνθρωπος, απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης που τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), θα ξεκινήσει να εργάζεται στη Mondelēz ως αποτέλεσμα του Προγράμματος «Top2Top». Η εταιρεία, αξιολογώντας το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, πρόσφερε μία θέση εργασίας σε έναν από τους συμμετέχοντες του προγράμματος.
«Oι 14 νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Top2Top» απέδειξαν ότι τα μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων έχουν όλες τις δυνατότητες και δεξιότητες για να επιτύχουν αυτό όμως χρειάζεται είναι τους δείξουν εμπιστοσύνη». Αυτό ήταν το συμπέρασμα των στελεχών της Mondelēz μετά την επαφή και γνωριμία με τους 14 συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «Top2Top».


«Στη Mondelēz, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων. Από την πλευρά μας, έχουμε την ευθύνη να τους στηρίζουμε έμπρακτα δημιουργώντας ευκαιρίες για αυτούς τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της μεγάλης οικογένειας της Mondelēz διεθνώς. Πιστεύουμε ότι η εισροή νέων ταλέντων λειτουργεί συμπληρωματικά και αποτελεί σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα για έναν οργανισμό διότι συμβάλλει στη σύνθεση της εμπειρίας με τη νεανική δημιουργικότητα και φρεσκάδα. Οι άνθρωποι της Mondelēz, αποτελούν το βασικότερο κεφάλαιο της εταιρείας η οποία τους δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσω της αύξησης των ικανοτήτων τους όπως οι γνώσεις και οι δεξιότητες σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, τοπικά και διεθνώς.» ανέφερε η κα Κατερίνα Βλάχου, Managing Director της Mondelēz Ελλάδας και Κύπρου.


Το «Top2Top» είναι ένα Πρόγραμμα της Mondelēz το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε απόφοιτους και τελειόφοιτους Μεταπτυχιακών προγραμμάτων να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρείας που έχει στόχο την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.
Το Πρόγραμμα «Top2Top» δίνει την ευκαιρία σε νέους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Mondelēz, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των σνακς, τα στελέχη της και τον τρόπο λειτουργίας της. Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια παρουσίας τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενημερώθηκαν για διάφορες πτυχές της επιχειρησιακής δραστηριότητας και λειτουργίας της Mondelēz, όπως το Marketing, τις Πωλήσεις, τα Logistics και την Οικονομική Διαχείριση.


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Top2Top», 16 στελέχη της Mondelēz από διάφορα τμήματα της εταιρείας αξιολόγησαν τους συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δοκιμασιών που αναδείκνυαν τις δυνατότητες και δεξιότητες των συμμετεχόντων. Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν την έμπρακτη επαφή με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας και την απόδραση από ένα ειδικά διαμορφωμένο escape room που ανέδειξε τις δεξιότητες τους. Παράλληλα, οι κορυφαίοι εκ των συμμετεχόντων ήρθαν αντιμέτωποι με την πρόκληση ενός «elevator pitch» στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στη διοίκηση της εταιρείας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) όπως για παράδειγμα η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, η παρουσία σε συνέντευξη με μελλοντικό εργοδότη και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Παράλληλα, η Mondelēz θα συνεχίσει να προσφέρει συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης σε όλους τους συμμετέχοντες του Προγράμματος «Top2Top» και στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα