Ενα 5άστερο θέλει να δώσει νέα πνοή στον Κεραμεικό από την 1η Δεκεμβρίου

Της Στεφανίας Σούκη

«Επενδύουμε με γνώμονα ότι ο Κεραμεικός είναι μία περιοχή με πολλές δυνατότητες και στοχεύουμε σε υψηλή θέση στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας».
Κόντρα στην άποψη που θέλει την ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού- Μεταξουργείου να ανήκει στις ''δύσκολες'' περιοχές της πρωτεύουσας, ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, που θα ''τρέχει'' από την 1η Δεκεμβρίου το ολοκαίνουριο Wyndham Grand Athens στην πλατεία

Καραϊσκάκη έχει βάλει στοίχημα να μετατρέψει σε... πλεονέκτημα τη θέση του νέου 5άστερου, που ανοίγει στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εκεί όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το Athens Imperial του ομίλου Grecotel.

«Η περιοχή "διψάει" για νέες επενδύσεις γι' αυτό και όσα μαγαζιά ανοίγουν τώρα είναι επιτυχημένα, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ διαθέτει και πολλά στοιχεία με διαφορετικές κουλτούρες. Η Αθήνα δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να γίνει μητρόπολη και να προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπό της. Πλέον θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνολικά για την Αθήνα ώστε να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει, ενώ το ίδιο το ακίνητο είναι μοναδικό, ως ξενοδοχειακό ακίνητο που εκτείνεται σε ένα ολόκληρο ξενοδοχειακό τετράγωνο και διαθέτει 140 θέσεις στάθμευσης».

Το Wyndham Grand Athens, μέλος του Wyndham Group Hotel, μίας από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο, ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου, ένα δίμηνο νωρίτερα έναντι του αρχικού στόχου, για τις αρχές του 2017. Η επένδυση ολοκληρωτικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου θα ξεπεράσει στο σύνολό της τα 5 εκατ. ευρώ και αναμένεται επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς θα απασχοληθούν άμεσα ή έμμεσα περισσότερα από 200 άτομα για την λειτουργία του ξενοδοχείου.

Το Wyndham Grand Athens, (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, σταθμός Μεταξουργείο) θα διαθέτει 276 δωμάτια και 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις, καθιστώντας το ξενοδοχείο στις ισχυρές θέσεις του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα. Ανάμεσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνονται επίσης εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα εντυπωσιακό roof top μπαρ-εστιατόριο 450τ.μ.,με πισίνα καταρράκτη και θέα 360° σε όλη την Αθήνα μέχρι και τη θάλασσα.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Wyndham Group Hotel αντικατοπτρίζεται μέσω του ''πράσινης πολιτικής'' που εφαρμόζεται στην κατασκευή, με χρήση eco friendly υλικών και led φωτισμού που συμβάλει στην κατά 30% εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει αναλάβει η Zeus International, μία ελληνική εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδρύματα και οργανισμούς, καθώς και υπηρεσίες ανάπτυξης και management σε ξενοδοχεία, όντας ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη. Το Wyndham Grand Athens θα αποτελέσει την αφετηρία δράσης και δυναμικής παρουσίας της και εντός Ελλάδας, την ίδια στιγμή που και ο όμιλος της Wyndham διατηρεί ενδιαφέρον, όχι μόνο για ξενοδοχεία πόλης στην Ελλάδα αλλά και σε resorts, σε δημοφιλείς προορισμούς σε όλη τη χώρα.

«Για τον όμιλο, η Ελλάδα είναι η 74 χώρα όπου επενδύει», ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης ο Edwin Broers, αντιπρόεδρος για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στο Wyndham Hotel Group, προσθέτοντας ότι "πρόκειται για το πρώτο βήμα, αφού θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης".

Τα ξενοδοχεία Wyndham Grand, τα οποία είναι μέρος του ομίλου Wyndham Hotel Group βρίσκονται σε περισσότερα από 30 σημεία σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία Wyndham Grand® είναι αντικείμενα δικαιόχρησης της Wyndham Hotels and Resorts, LLC ή των θυγατρικών της. Ορισμένα ξενοδοχεία Wyndham Grand ανήκουν ή διαχειρίζονται από μια θυγατρική της Wyndham Hotel Group, LLC.

Η Wyndham Hotel Group είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο με βάση τον αριθμό των ξενοδοχείων της, ενώ παράλληλα είναι μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες φιλοξενίας της Wyndham Worldwide(NYSE: WYN). Τόσο ως κορυφαίος δικαιοπάροχος της ονομασίας ξενοδοχείων (franchisor), όσο και ως παρόχος υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχείων, το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 8.000 ξενοδοχεία και περισσότερα από 679.100 δωμάτια σε 73 χώρες, με τις εξής εμπορικές ονομασίες: Dolce Hotels and Resorts®, Wyndham Grand®, Wyndham Hotels and Resorts®, Wyndham Garden® Hotels, TRYP by Wyndham®, Wingate by Wyndham®, Hawthorn Suites by Wyndham®, Microtel Inn & Suites by Wyndham®, Ramada®, Baymont Inn & Suites®, Days Inn®, Super 8®, Howard Johnson®, Travelodge® και Knights Inn®. Wyndham Rewards. Το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της εταιρείας, προσφέρει σε περισσότερα από 45 εκατομμύρια μέλη της την ευκαιρία να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε χιλιάδες ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα