Εμφανίστηκαν οι πρώτοι «μνηστήρες» για τον ΑΔΜΗΕ

Μία μέρα μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 24% του ΑΔΜΗΕ οι πρώτοι υποψήφιοι μνηστήρες εμφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες δικτύων της Ευρώπης. Αφενός η ιταλική TERNA Rete Italia, παλιά γνώριμη, αφού συμμετείχε και στον προηγούμενο διαγωνισμό για τον ΑΔΜΗΕ επί κυβέρνησης Σαμαρά

Βενιζέλου, και αφετέρου η γαλλική RET, θυγατρική δικτύων του ομίλου EDF.

Και οι δυο τους βλέπουν στην μερική αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ευκαιρίες επέκτασης στα Βαλκάνια με βάση την Ελλάδα.

Ήδη μια πολυπληθής ομάδα του ιταλού Διαχειριστή βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και επισκέφθηκε τόσο τον ΑΔΜΗΕ όσο και το γραφείο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη.

Σε κάθε περίπτωση το επενδυτικό ενδιαφέρον θα διαπιστωθεί στις 20 Ιουλίου, ημερομηνία που με βάση την πρόσκληση της ΔΕΗ οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να υποβάλουν συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εταιρείες που είναι Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που συμμετέχουν σε διασυνδεδεμένο σύστημα μεταφοράς που είναι μέλος του ENTSO – E ή και Κοινοπραξίες στις οποίες υποχρεωτικά το πένα μέλος πρέπει να τηρεί το παραπάνω κριτήριο. Επίσης ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει μ.ο ιδίων κεφαλαίων, με βάση τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων οικονομικών ετών, τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ. Όταν πρόκειται για μέλος κοινοπραξίας που είναι fund manager ή private equity πρέπει να έχει ενεργά, μη διαθέσιμα και μη επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα