ΕΛΤΑ: Με κοινοπραξία θα καταθέσει προσφορά για το Θριάσιο

Προσφορά, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο πρόκειται να υποβάλουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της μετατροπής τους σε εταιρεία courier-logistics.

Με έμφαση στην παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών, τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με την China Post, ενώ έχουν ήδη υποβάλει φάκελο στη Ρυθμιστική

Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στη λιανική αγορά ενέργειας.

«Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, τα νέα προϊόντα και η αναδιοργάνωση της εταιρείας μπορούν να φέρουν επαρκή κερδοφορία», υποστήριξε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ενώ πρόσθεσε πως «σε πλήρη ανάπτυξη τα νέα προϊόντα και η ενασχόληση με την ενέργεια θα φέρουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ κέρδη στην πενταετία».

Ο κ. Μελαχροινός υποστήριξε ότι η επέκταση των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας συμβάλλει στην κάλυψη του μνημονιακού στόχου, που θέλει τον περιορισμό των μεριδίων της ΔΕΗ, ενώ καλύπτει, μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων που διαθέτει, κενά, τα οποία οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν μπορούν να καλύψουν.

Αντικείμενο των νέων συμφωνιών με την China Post, όπως αποκάλυψε ο κ. Μελαχροινός, είναι, μεταξύ άλλων, η διακίνηση στην Ευρώπη δεμάτων και μικροδεμάτων ομόλογων εταιρειών για δικαίωμα ταχυδρομικού έργου, υπό την αιγίδα της China Post. Τα δέματα θα παραδίδονται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και θα διακινούνται στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οσον αφορά στην «κάθοδο» των ΕΛΤΑ στον διαγωνισμό που προκηρύσσει η ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατασκευή, εκμετάλλευση και εμπορική αξιοποίηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη μετά και την παράταση που δόθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι περιλαμβάνεται στα συνολικά σχέδια επέκτασης δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα