Ελ-Εριάν: Το πρόβλημα για τις αγορές είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες ξεμένουν από πυρομαχικά

Η κατρακύλα των κινεζικών αγορών τις τελευταίες ημέρες και η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, σίγουρα θα βρεθεί στο επίκεντρο των επενδυτών το επόμενο διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Μοχάμεντ Ελ - Εριάν το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού.

Όπως αναφέρει ο οικονομικός σύμβουλος της Allianz μιλώντας στο CNBC, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες

ξεμένουν από πυρομαχικά.

«Οι αγορές συνειδητοποιούν ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν πλέον να αναστείλουν την χρηματοοικονομική αστάθεια. Τώρα προσπαθούν να επανεξετάσουν τις τιμές σε ένα πεδίο με έντονη μεταβλητότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε οι αγορές να αντεπεξέλθουν σε τυχόν κλυδωνισμούς προσθέτει ο οικονομολόγος.

«Αυτό που βλέπουμε κάθε φορά σις αγορές είναι κάτι που συμβαίνει στο κόσμο και απαιτείται περισσότερος χρόνος για να αποκατασταθεί η σταθερότητα. Αυτό βλέπουμε και σήμερα στην Κίνα».

Παράλληλα, ο Ελ-Εριάν υπογραμμίζει πως η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed) θα πρέπει να αρχίσει να ομαλοποιεί την νομισματική πολιτική.

«Συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να καταστείλουν τεχνητά την χρηματοοικονομική αστάθεια. Αυτό που δεν είναι όμως καλό είναι ότι δεν κάνουν τα υπόλοιπα που απαιτούνται για να απελευθερωθεί η παραγωγική ικανότητα της οικονομίας» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα