Ελ-Εριάν: Φθάνει η ώρα του «ξεκαθαρίσματος» για την παγκόσμια οικονομία

Η στιγμή που η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να «ξεκαθαρίσει» προς το που θα κινηθεί, βρίσκεται πολύ κοντά, όπως τουλάχιστον υποστήριξε σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

«Είτε θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός των χρηματοοικονομικών assets και ταχύτερη ανάπτυξη ή θα διολισθήσουμε σε παγκόσμια ύφεση και πλήρη αναταραχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», εκτίμησε ο κ. Ελ-Εριάν. Το χρονικό διάστημα

εντός του οποίου μπορεί να συμβεί αυτό, τοποθετείται από τον ίδιο στα τρία έτη.

Αναφερόμενος στις κεντρικές τράπεζες και κυρίως στη Fed, υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τέσσερις φορές εντός του τρέχοντος έτους είναι «κάτι που δεν συμβαδίζει με την οικονομική πραγματικότητα» κι εκτίμησε ότι θα υπάρξουν το πολύ δύο αυξήσεις.

Παράλληλα εκτίμησε ότι τα πυρομαχικά που έχουν στη διάθεσή τους οι κεντρικές τράπεζες έχουν τελειώσει και οι όποιες προσπάθειές τους δεν φθάνουν για να στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη.

Όσο για την δική του πρόταση προς τους επενδυτές, τους συνιστά να διατηρούν 20% έως 25% του χαρτοφυλακίου τους σε μετρητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα