Εκτός από τον... έρωτα το διαδίκτυο "σκοτώνει" και τα γκλαμουράτα σόου της αυτοκινητοβιομηχανίας

Οι Ford και Rolls-Royce είναι δύο από τις αρκετές εταιρείες που δεν πρόκειται να παρευρεθούν στο Paris Motor Show, το γνωστό και διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου. Αντί για την προώθηση των νέων μοντέλων μέσω παρουσιάσεων που κοστίζουν εκατομμύρια σε τέτοια "glitz 'n' glam shows", οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσηλώνονται περισσότερο σε άλλα μέσα τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση και τα οποία μπορεί να τα δει όλος ο κόσμος, όπως το Instagram, τα blogs και οι... παραλίες.

Η Volvo δεν πρόκειται να βρεθεί στο Παρίσι. Πολλά από τα στελέχη της BMW θα βρίσκονται σε συνάντηση για τη συζήτηση των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων, από το να παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα στο κοινό. Η Volkswagen μειώνει τα έξοδά της στο σόου, ακυρώνοντας το γκλαμουράτο, συνηθισμένο Group Night γκαλά της αλλά και ένα stand για τη μονάδα των supercar της, Lamborghini.

H Ford, για παράδειγμα, δίνει την ευκαιρία σε πελάτες της να οδηγήσουν τα μοντέλα της ανά τη Γαλλία φέτος τον καλοκαίρι, μέσω "εμπειρικού μάρκετινγκ" (experiential marketing).

H Rolls-Royce διοργανώνει cocktail parties για τους φαν της, test drives και fashion shows στο Porto Cervo της Σαρδηνίας.

Η Mitsubishi, από την πλευρά της δημιούργησε ένα app το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μία... νυχτερινή βόλτα με το νέο της σεντάν Mirage G4 μέσω των smartphones τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα