Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης


Εφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σκορπίζοντας θλίψη στον επιειρηματικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε με γρίπη, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο την Πέμπτη, νοσηλευόταν

στο νοσοκομείο. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην Εντατική και το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή.

Μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο. Μετά από αυτήν ο όμιλος Σκλαβανίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ιατρικό ανακοινωθέν έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ για τον θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως σημειώνεται, "ο Στέλιος Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας".

Συλλυπητήρια

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση. Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη», ανέφερε από την πλευρά του ο προέδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.

«Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχειρα», αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, για την απώλεια του Στ. Σκλαβενίτη.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχειρα», ανέφερε ο κ. Κορκίδης. Τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχήθηκε «καλό ταξίδι στον Παράδεισο».

Keywords
Τυχαία Θέματα