«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας, Ευτύχιος Αλεξανδράκης


Πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών πέθανε σήμερα το πρωί, ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

O λόγος για μια εμβληματική μορφή της εμπορικής ζωής της πρωτεύουσας που συνέδεσε τη ζωή του με την οικογενειακή επιχείρηση της οδού Ερμού 27.

Του είχαν αποδοθεί τίτλοι, όπως βασιλιάς της Ερμού, έμπορος των Αθηνών, δανδής του εμπορίου. Εκείνος δεχόταν μόνο την ιδιότητα του εμπόρου

Η κηδεία

του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προεδρικό ζεύγους της Γαλλίας στην Αθήνα, η Μπριζίτ Μακρόν σταμάτησε μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος «Αλεξανδράκης», που είναι ένα από το πιο ιστορικά καταστήματα της πρωτεύουσας. Η κ. Μακρόν χάζεψε τη βιτρίνα του πολλή ώρα και στη συνέχεια μαζί με τον σύζυγό της φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του.

Στο σάιτ του καταστήματος αναφέρεται ότι: «Η οικογενειακή επιχείρηση “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ” εδώ και 150 χρόνια διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα, την κλασική κομψότητα και το εξαιρετικό γούστο που προσφέρει στο εκλεκτό και πιστό της κοινό».

Keywords
Τυχαία Θέματα