Έχει τύχη ο radical ΣΥΡΙΖΑ;

Ξεκίνησε το μπρα ντε φερ του ΣΥΡΙΖΑ με τις αγορές; Το βέβαιο είναι ότι αυτά που είπε το οικονομικό επιτελείο στο Λονδίνο δεν διαφέρουν καθόλου από τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Κάποια μεγάλα επενδυτικά σπίτια είναι βέβαιο ότι έχουν ήδη πάθει σοκ, καθώς η προσέγγιση περί μη ανατρεπτικού

-radical- ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα αυτά καταρρέει.

Αρκετοί είναι αυτοί που τραβάνε τα μαλλιά τους, λέγοντας ότι όλα αυτά θα αρχίσουν να πυροδοτούν ένα κλίμα αστάθειας πολύ γρήγορα και δεν είναι μόνο ο κύριος Σπόουνερ που τα κατέγραψε σε σημείωμα. Κάποιοι άλλοι πιο "πονηροί" άλλα λένε κατ ιδίαν και άλλα καταγράφουν στις εκθέσεις τους. Είναι αυτοί που καταλαβαίνουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα χρειαστεί βοήθειες για να βρει λεφτά.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό στρατόπεδο δίνει μάχη χαρακωμάτων για να κλείσει τα θέματα με την τρόικα. Το ζήτημα που προκύπτει πια είναι πόσο βαρύ θα είναι το τίμημα. Από την άλλη πλευρά όμως, κάποιοι σκέφτονται ότι πολιτικά θα είναι λάθος να τα φτιάξουν όλα και να δώσουν πάσα στον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.

Δεν αποκλείεται λοιπόν μια σύγκρουση, που όλοι περιμένουμε, να πλησιάζει αν οι πολιτικές εξελίξεις αποτύχουν να δημιουργήσουν μαξιλάρια ασφαλείας με την προεδρική εκλογή. Την ώρα όμως που στην Ευρώπη αρχίζει να αναθεωρείται το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων με την όποια κριτική μπορεί να δεχτεί το πακέτο Γιούνκερ-Λικάνεν, η Ελλάδα πιθανώς μπαίνει στην τροχιά μιας αλλοπρόσαλλης εικόνας,που δείχνει ότι περισσότερο θα την δυσκολέψει παρά θα την ευνοήσει.

Και το λέμε αυτό γιατί θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει μια πιο ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση απέναντι στις αγορές καθώς πέρασαν 2 χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Οι ευθύνες του είναι πολύ μεγαλύτερες στην παρούσα φάση από το να κάνει μόνο αντιπολίτευση.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα