Δύο νέα προσύμφωνα για αγορές ακινήτων από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Της Στεφανίας Σούκη

Δύο νέα προσύμφωνα για νέες αγορές ακινήτων υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο και μέσα στον Σεπτέμβριο η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνων για την απόκτηση ενός ακινήτου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, έναντι συνολικού τελικού τιμήματος 1,26

εκατ. ευρώ , έχοντας ήδη καταβάλει το 10% ως προκαταβολή. Το ακίνητο, μετά τις κατάλληλες παρεμβάσεις ύψους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών, δεδομένης της ζήτησης που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά, όπου ήδη έχει δρομολογήσει την πρώτη του επένδυση ο όμιλος σε ακίνητο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό στην Πάτρα.

Επιπλέον, μέσα στον Ιούλιο, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ενός οικοπέδου που βρίσκεται στο Μαρούσι, έναντι συνολικού τελικού τιμήματος ποσού 4,2 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καταβάλει ως προκαταβολή το ποσό των 840 χιλ. ευρώ. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου που προορίζεται για την χρήση επαγγελματικών χώρων ανέρχεται σε περίπου 5,2 χιλ. τ.μ..

Σημειωτέον ότι η εταιρεία προχώρησε εντός του πρώτου εξαμήνου 2018 σε συνολικές επενδύσεις ύψους 43,8 εκατ. ευρώ για αγορές ακινήτων εντός κι εκτός Ελλάδας, ορισμένα από τα οποία θα απαιτήσουν επιπλέον παρεμβάσεις με το συνολικό ύψος των επενδύσεων να φθάνει τελικά τα 51 εκατ. ευρώ (κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τη Λευκωσία και τη Σόφια).

Επίσης ο όμιλος προχώρησε εντός του α' εξαμήνου 2018 σε υπογραφή δεσμευτικών συμφωνιών για την απόκτηση ακινήτων ύψους 17,4 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα 4,3 εκατ. ευρώ για ένα ακίνητο υψηλής προβολής επί της οδού Ερμού 51, Αθήνα (η υπογραφή της οριστικής σύμβασης τελεί μεταξύ άλλων υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του νομικού και τεχνικού ελέγχου) και 13 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τριών, υπό ανέγερση, εμπορικών αποθηκών σύγχρονων προδιαγραφών στον Ασπρόπυργο Αττικής, έναντι τελικού τιμήματος 13 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού αναμένεται να λάβει χώρα με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ακινήτων και την παράδοσή τους προς χρήση στους μισθωτές, ήτοι στα τέλη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα