Δώσε Pokemon στον λαό

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά εδώ και κάποιες ημέρες κάτι συμβαίνει στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα.

Όχι. O κόσμος δεν συγκεντρώνεται για να διαμαρτυρηθεί για τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή να "σπάσει" κανένα... πραξικόπημα, αλλά για να πιάσει Pokemon.

Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ένα παιχνίδι, που κατά πολλούς θα αφήσει τη δική του σφραγίδα στη σύγχρονη ιστορία, μπαίνει εμβόλιμα στη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων, που ξαφνικά, σαν να έχουν λύσει όλα τα άλλα θέματά τους, σκέφτονται

μόνο πώς θα ανέβουν επίπεδο (στο παιχνίδι πάντα).

Και πώς να μην γράψει ιστορία, όταν οι δημιουργοί του, βλέπουν το Pokemon Go να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, τρελαίνοντας τόσο τους χρήστες smartphones όσο φυσικά και τους επενδυτές.
Οι μεν τρέχουν σαν τρελοί στους δρόμους να κυνηγήσουν τερατάκια, οι δε, αγοράζουν σαν τρελοί μετοχές της εταιρείας Nintendo.

Εκτός από τον κοινωνικό αντίκτυπο του παιχνιδιού, η οικονομική προσέγγιση της νέας μανίας, είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Ήδη η κεφαλαιοποίηση της Nintendo έχει ξεπεράσει τα 39 δισ. δολάρια, ισοφαρίζοντας αυτή της Sony, ενώ οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεχίζει να ενισχύεται όσο οι καταναλωτές εξακολουθούν να κυνηγούν Pokemon.

Ακούστε κι αυτό. Μέσα σε μία ημέρα, την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή της Nintendo κατάφερε να καταγράψει ρεκόρ τζίρου στον Τopix, τον δείκτη βαρόμετρο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο.

Η εταιρεία τζίραρε σε μία μόλις συνεδρίαση 476 δισ. γιέν, δηλαδή περί τα 4,5 δισ. δολάρια...

Να σημειωθεί ότι από τις 5 Ιουλίου που κυκλοφόρησε το Pokemon Go, η μετοχή της Nintendo έχει κάνει άλμα 70%!

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα νέο είδους παιχνιδιού - επαυξημένης πραγματικότητας – που ουσιαστικά έχει χαρτογραφήσει κάθε μήκος και πλάτος των χωρών στο οποίο είναι διαθέσιμο και με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού τηλεφώνου, φέρνει τα Pokemon κυριολεκτικά δίπλα σου..

Ένα μπέρδεμα του πραγματικού με τον ψηφιακό κόσμο που κάνει τους φανατικούς να ξοδεύουν πολλές ώρες από τη ζωή τους εκπαιδεύοντας δράκους...

Keywords
Τυχαία Θέματα