ΔΝΤ: Αναβαθμίζει την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,9%

Σε αναβάθμιση της εκτίμησής του για την παγκόσμια ανάπτυξη προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην επικαιροποιημένη έκδοση World Economic Outlook.

Η παγκόσμια ανάπτυξη τοποθετείται, πλέον, στο 3,9% (αναβάθμιση κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες) τόσο για το 2018 όσο και για το 2019 και αντικατοπτρίζει

την εκτίμηση ότι θα συνεχιστούν οι θετικές χρηματοοικονομικές συνθήκες, το ισχυρό κλίμα θα βοηθήσει να υπάρξει ανάκαμψη της ζήτησης κάτι το οποίο θα ευνοήσει περισσότερο τις οικονομίες που έχουν υψηλές εξαγωγές.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισορροπημένη και στηρίζεται σε αρκετά γερές βάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ρίσκα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό της, αν και είναι αρκετά μετρημένα. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε από το Νταβός πως όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να ενισχύεται το 2018 και το 2019.

Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρώπης, χάρη στην πολύ καλή πορεία οικονομιών όπως αυτές των Γερμανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας. Ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ευρωζώνη τοποθετείται στο 2,2% για το 2018 (αναβάθμιση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες) και στο 2% για το 2019 (επίσης αναβάθμιση κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες).

Το Ταμείο προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν με 2,7% το 2018 αντί για 2,3% που αναμενόταν προηγουμένως.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2018 αναβαθμίστηκε στο 6,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα