Δηλώσεις Ιράν: Η Σαουδική Αραβία καλείται να κάνει μία «κρίσιμη επιλογή»


Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Γιαβάντ Τζαφίρ, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ριάντ καλείται να κάνει μία «κρίσιμη επιλογή», διαλέγοντας μεταξύ της στήριξης σε εξτρεμιστές, που προωθούν το θρησκευτικό μίσος και της καλής γειτονίας, που συνεπάγεται σταθερότητα στην περιοχή.

Το μήνυμα του Ιρανού υπουργού ήταν σαφές, υποστηρίζοντας ότι η Σαουδική Αραβία στηρίζει αποσταθεροποιητικές δυνάμεις και ενισχύει το θρησκευτικό μίσος και τα πάθη. Σε επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ,

Μπαν Κι Μουν, ο κ. Τζαφίρ διευκρίνισε ότι από την πλευρά του Ιράν «δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ενίσχυσης της έντασης στην περιοχή» και πρόσθεσε πως «ελπίζω η Σαουδική Αραβία να ακολουθήσει την οδό της λογικής».

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, ωστόσο, κατηγόρησε ευθέως τη Σαουδική Αραβία ότι επιχειρεί να παρεμποδίσει και ακυρώσει τη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τις έξι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, ενισχύοντας τους εξτρεμιστές και διεξάγοντας έναν παρανοϊκό πόλεμο στην Υεμένη.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα