Δηλαδή, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκυβερνά;

Τελικά για να καταλάβω, η αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σημαίνει ότι από σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνάει τον τόπο; Μήπως τελικά δεν κατάλαβαν κάτι ή τους έπιασε κρίση μεγαλοϊδεατισμού;

“ Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να ορίσει Διοικητή στην Τράπεζα

της Ελλάδος και Επίτροπο στην Κομισιόν” δήλωσε μετά την έξοδο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανάμεσα σε διάφορα άλλα “μη διανοηθεί” ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Αν δεν απατώμαι, την Κυριακή ψηφίσαμε για ευρωβουλευτές ,περιφερειάρχες και Δημάρχους και όχι για την Εθνική Βουλή, όπου η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία( η οποία είναι πιθανόν να ενισχυθεί αν προκύψει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης καθώς τώρα πια εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω και πολλούς άλλους πρόθυμους για πρόωρες εκλογές).

Επομένως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι λογικό να απαιτεί τη συναίνεση του για τα πρόσωπα που πρέπει να καλύψουν κάποιες θεσμικές θέσεις;
Μήπως θυμάται ο κ. Τσίπρας στις προηγούμενες ευρωεκλογές τέτοια εποχή πριν πέντε χρόνια, ποιο κόμμα ήρθε πρώτο;

Το ΠΑΣΟΚ με 4 περίπου μονάδες από την Ν.Δ του Καραμανλή.
Λίγες μέρες μετά ο Καραμανλής όρισε διάδοχο του Γκαργκάνα τον κ. Προβόπουλο.
Άκουσε κανείς τον Παπανδρέου, να θέτει θέμα συνεννόησης με τον πρωθυπουργό ακόμα Καραμανλή, για τον ποιόν θα επιλέξει Διοικητή;
Αλλά για να μην το περιορίσουμε στα καθ' ημάς, στη Γαλλία, το κόμμα του Προέδρου Ολαντ, ήρθε στις ευρωεκλογές τρίτο και στο Ενωμένο Βασίλειο, ο Κάμερον υπέστη τεράστια ήττα από τον αντιευρωπαϊστή Φάραντς.
Ακούσατε πουθενά από τους νικητές, να λένε στην κυβέρνηση τους ,“μη διανοηθείς” αυτο και “μη διανοηθείς” το άλλο;

Ακούσατε πουθενά πως Ολάντ και Κάμερον δεν μπορούν να ορίσουν επίτροπο αν πρώτα δεν τον... εγκρίνουν οι νικητές των ευρωεκλογών;

Φαντασθείτε δηλαδή, τι μας περίμενε αν το αποτέλεσμα της Κυριακής εμφάνιζε τον ΣΥΡΙΖΑ με υψηλότερα ποσοστά απ' αυτά που πήρε το 2012 και φάνταζε ως εναλλακτική πρότασης εξουσίας!
Τη επομένη το πρωί θα είχαν κάνει κατάληψη στα υπουργεία!

Αντί λοιπόν να δείξουν μετριοπάθεια αφού το δημοψηφισματικού χαρακτήρα αποτέλεσμα, τους έδειξε ποιο είναι “το ταβάνι τους” και πως στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό δεν τους απέμεινε κανένας πρόθυμος συνεργάτης με υπολογίσιμη δύναμη στο εκλογικό σώμα, καταφεύγουν σε επίδειξη αλαζονείας που μόνο καλό δεν τους κάνει.

Κάθονται μάλιστα και μεταφράζουν το ποσοστό τους σε αποτέλεσμα εθνικών εκλογών και πόσες έδρες θα είχαν σήμερα, όταν στην προεκλογική περίοδο, όλα τα γκάλοπ για τις ευρωεκλογές τους έδιναν μεν σαφές προβάδισμα αλλά σε κανένα απ' αυτά, όταν το ερώτημα άλλαζε και αφορούσε στην Εθνική Βουλή, δεν είχαν πρωτιά.

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η έπαρση;

Εκτός κι αν θέλουν να μπουν κι αυτοί στην κυβέρνηση και να συναποφασίζουν.

Θεμιτό και κατανοητό, αρκεί να τους θέλουν και τα δύο κόμματα που συμπράττουν σήμερα στην κυβέρνηση.
Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουν να χαθεί πρώτα η δεδηλωμένη στη Βουλή γιατί αυτό λέέι η Συνταγματική τάξη.

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα