Διαφωνούν οι αναλυτές για το μέλλον των αμερικανικών χρεογράφων

"Μην ανησυχείτε, τα δημόσια ταμεία συνεχίζουν να παράγουν αξία", ανέφεραν οι Matthew Hornbach και Guneet Dhingra, στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley, στη Νέα Υόρκη σε σημείωμά τους την Πέμπτη. "Δεν είναι η πτωτική αγορά που ψάχνετε", σύμφωνα με την εταιρεία, που είναι μια από τους 23 κύριους dealers που ασφαλίζουν τα χρεόγραφα των ΗΠΑ.

Το

άλμα των αποδόσεων ώθησε τον Gross, στον όμιλο Janus Henderson, να μιλήσει για "πτωτική αγορά" σε ένα tweet την Τρίτη, προκαλώντας ανησυχία ανάμεσα στους followers του βετεράνου επενδυτή ομολόγων ότι τα δημόσια ταμεία κατευθύνονται προς κατρακύλα το 2018. Ο δισεκατομμυριούχος που εδρεύει στο Newport Beach της Καλιφόρνια, προσδιόρισε ότι "η πτωτική αγορά για την οποία μιλώ είναι μια ήπια", σε συνέντευξη του στο Bloomberg την Τετάρτη.

Οι τελευταίες αυξήσεις των αποδόσεων των δεκαετών κρατικών ομολόγων οφείλονται στις ανησυχίες για τις αγορές κινητών αξιών των ΗΠΑ από την Κίνα και στο ενδεχόμενο να υιοθετήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής μια προσέγγιση στόχευσης με βάση την τιμή κι όχι το επίπεδο του πληθωρισμού, στον καθορισμό της πολιτικής της, σύμφωνα με την Μόργκαν Στάνλεϋ. Οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή από την Fed θα μπορούσε να ιδωθεί ως αποτυχία της να αντιδράσει επιθετικά, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, σε άλμα στον ρυθμό πληθωρισμού πέρα από το στόχο του 2%.

Κανείς από αυτούς τους παράγοντες δεν είναι πιθανόν να υποστηρίξει την πρόσφατη κίνηση, έγραψαν οι Hornbach και Dhingra.

Keywords
Τυχαία Θέματα