Δεν τίθεται θέμα επιβολής έκτακτης εισφοράς στους συνταξιούχους, λένε στο υπ. Εργασίας

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στους συνταξιούχους τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, διαψεύδοντας κατηγορηματικα τα δημοσιεύματα ότι στο στόχαστρο του υπουργείου βρίσκονται οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ.

Πιο συγεκριμένα, το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημαρίδας «Τα Νέα» αναφέρει ότι τίθεται επί τάπητος ακόμη και η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς

για τους σημερινούς συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως το πακέτο των σεναρίων – για περικοπές των καταβαλλόμενων υψηλών κύριων συντάξεων, των επικουρικών, του εφάπαξ, καθώς και του μερίσματος των δημοσίων υπαλλήλων που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – προβλέπει τα εξής:

Μειώσεις υφιστάμενων κύριων συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ ή άνω των 1.000 ευρώ. Στο τραπέζι βρίσκεται και η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς (με κλίμακα) για συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ.Μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης από το 2.772 ευρώ που είναι σήμερα στο επίπεδο των 2.200 ευρώ.

Εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή της εθνικής σύνταξης.

Μείωση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για όσους συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης. Η μείωση θα είναι κλιμακωτή από το 15ο έτος έως το 19ο έτος και θα λαμβάνεται ολόκληρη μόνο με τη συμπλήρωση του 20ού έτους ασφάλισης.Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθούν στο 7%.Μειώσεις (κατά 30% ή και 40%) στο μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπου 280.000 δικαιούχους. Ήδη το Ταμείο θα λάβει από το ΙΚΑ δάνειο 16 εκατ. ευρώ για να καταβάλει την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου το μέρισμα.Μειώσεις έως και 15% στο εφάπαξ του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα
Keywords
Τυχαία Θέματα