Δεν είναι μόνο η νίκη που έφερε την πρόκριση

Ξημέρωσε η Τετάρτη και τα πανηγύρια για την ιστορική πρόκριση της Γαλανόλευκης στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλου δεν έχουν καταλαγιάσει. Σε ένα παιχνίδι που η μπάλα ζύγιζε έναν τόνο, σε ένα παιχνίδι που η Ελλάδα έπρεπε να βάλει γκολ για να περάσει, σε ένα παιχνίδι που οι πιο πολλοί δεν πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε, η ομάδα του Σάντος βροντοφώναξε το παρών.

‘Επρεπε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα στην φάση των Ομίλων για να κατασταλάξει ο Πορτογάλος προπονητής

στην ιδανική, όπως αποδείχθηκε, 11άδα. Δεν είναι μόνο η νίκη που έφερε την πρόκριση. Είναι ο συγκλονιστικός τρόπος που αγωνίστηκε η εθνική πετυχαίνοντας δύο γκολ, έχοντας τρία δοκάρια και πολλές φάσεις. Ακόμη και όταν ισοφαρίστηκε δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε μέχρις εσχάτων και στο τέλος δικαιώθηκε απέναντι στους Ιβοριανούς που περνούσαν με δύο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία.

Με Σαμαρά στην κορυφή να κρατά την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και δύο γρήγορους ακραίους, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Σαλπιγγίδη η Εθνική δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Αφρικάνους. Η άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή και την ακολούθησε σε απόδοση το κέντρο.

Το σημαντικό είναι ότι δεν κλέψαμε το παιχνίδι αλλά το κερδίσαμε στα ίσα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι που μένει την ίδια ώρα που Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία από τις ευρωπαϊκές αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση και αναμένεται να ακολουθήσει η Πορτογαλία.

Το ξεκίνημα με την βαριά ήττα από την Κολομβία πείσμωσε τους διεθνείς. Με την Ιαπωνία πετύχαν, με 10 πάικτες, να κρατήσουν ανέπαφη της εστία τους για πρώτη φορά σε φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ πήραν και την πρώτη ισοπαλία. Κόντρα στους Ιβοριανούς πέτυχαν τη δεύτερη συνολικά νίκη τους σε τελική φάση και πήραν για πρώτη φορά την πρόκριση.

Τώρα οι Έλληνες παίκτες καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα την προσεχή Κυριακή για να γράψουν μία ακόμη χρυσή σελίδα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Blogger Μηνάς Τσαμόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα