Δεν αποφάσισε τον διάδοχο του Ghosn η Nissan

Η Nissan απέτυχε την Τρίτη να διορίσει τον διαδόχο του Carlos Ghosn ως προέδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά τη σύλληψή του και την απόλυση του για φερόμενες οικονομικές παραβάσεις τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Kyodo News.

Ο Γκόσν θα μπορούσε να παραμείνει σε κράτηση μέχρι το τέλος του έτους, επειδή οι εισαγγελείς του Τόκιο σκοπεύουν να τον επανασυλλάβουν υπό την κατηγορία ότι απέκρυπτε εισόδημά του, ανέφερε η εφημερίδα Sankei νωρίτερα την Τρίτη.

Μια

τριμελής επιτροπή εξωτερικών μελών της Nissan αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή της για τον αντικατάσταση του φυλακισμένου Ghosn, ανέφερε το Kyodo News.

Η εταιρεία έχει ανέθεσε στον πρώην υπεύθυνο του τομέα εμπορίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, Masakazu Toyoda, τον συνταξιούχο εκτελεστικό στέλεχος της Renault Jean-Baptiste Duzan και τον οδηγό αυτοκινήτου Keiko Ihara την επιλογή νέου προέδρου, ο οποίος θα ψηφιστεί από το υπόλοιπο συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του στις 17 Δεκεμβρίου. Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να εγκριθούν από τους μετόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα