Δείτε τους 10 πιο καλοπληρωμένους τραπεζίτες – Στα $161 εκατ. οι συνολικές αποδοχές τους το 2015

Το να διαχειρίζεται μία τράπεζα και μάλιστα μία τράπεζα που «κατοικοεδρεύει» στη Wall Street δεν είναι εύκολη υπόθεση και φυσικά πρέπει να είσαι, τουλάχιστον, καλοπληρωμένος.

Παράλληλα κάθε τράπεζα θεωρεί ότι ένας παχυλός μισθός αποτελεί την καλύτερη εγγύηση προκειμένου τα κορυφαία στελέχη της να μην «μεταναστεύσουν» σε κάποιον ανταγωνιστικό όμιλο.

Η

αμερικανική εφημερίδα «USA Today» αποφάσισε να ψάξει λίγο καλύτερα και να διαπιστώσει πόσα «βάζουν στην τσέπη τους» οι κορυφαίοι τραπεζίτες της Wall Street. Σαφώς τα ετήσια έσοδά τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι οι μισοί εκ των δέκα πιο καλοπληρωμένων τραπεζιτών της Wall Street δεν είναι διευθύνοντες σύμβουλοι των ομίλων στους οποίους εργάζονται.

Αυτό ισχύει για τον Matthew Zames, διευθυντή διαχείρισης (σε ελεύθερη μετάφραση, του όρου Chief Operating Officer) της JPMorgan Chase, τους Thomas Montag και Mary Callhan Ercdoes οικονομικούς διευθυντές της Bank of America.

Βάσει της έρευνας ο πλέον καλοπληρωμένος τραπεζίτης το 2015 ήταν ο John Stumpf (στη φωτογραφία), διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, με τις ετήσιες αποδοχές του να φθάνουν στα 19,3 εκατ. δολάρια.

Ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon με 18,2 εκατ. δολάρια, ενώ την τριάδα κλείνει ο Matthew Zames, οικονομικός διευθυντής της JPMorgan Chase, με ετήσιες αποδοχές 17,6 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δεκάδα είναι η ακόλουθη:

Keywords
Τυχαία Θέματα