Δείτε τον απίστευτο λόγο που η Tesco απέσυρε τα κρουασάν σε σχήμα ημισελίνου

Ένα παραδοσιακό προϊόν δεν θα βρίσκεται πια στα ράφια των βρετανικών σουπερ μάρκετ της αλυσίδας Tesco , αφού οι Βρετανοί φαίνεται πως δεν τα πάνε καλά με τις... καμπύλες.

Τα croissants -ένα γαλλικό παραδοσιακό προϊόν, το όνομα του οποίου σημαίνει "ημισέληνος" - "αποβάλλονται" από το βρετανικό πρωινό επειδή οι Βρετανοί προτιμούν τα ίσια κρουασάν από τα κυρτά.

Η

αλυσίδα σούπερ μάρκετ υποστηρίζει ότι το σχήμα C που έχουν τα κρουασάν είναι η αιτία της πτώσης των πωλήσεων, αφού οι πελάτες της θέλουν ίσια για να μπορούν να αλείψουν σε αυτά ευκολότερα την μαρμελάδα τους.

Η Tesco πουλά 1 εκατ. κρουασάν την εβδομάδα, ενώ από αύριο θα πουλά ίσια, τα οποία όπως υποστηρίζει είναι επιλογή των 3/4 των πελατών της.

"Η πλειοψηφία των πελατών βρίσκει ότι είναι πιο εύκολο να αλείψουν μαρμελάδα με μία μόνο κίνηση σε ίσιο κρουασάν, ενώ στα κρουασάν με σχήμα ημισέλινου χρειάζονται, όπως υποστηρίζουν, τουλάχιστον τρεις κινήσεις, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα ατυχημάτων, όπως "λερωμένα χέρια και πτώση της μαρμελάδας στο τραπέζι".

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση της Tesco σχολιάστηκε δεόντως στα social media.

"Μία τέτοια απόφαση.. οδηγεί την Μεγάλη Βρετανία πιο μακριά από την Ευρώπη", "αφήστε ήσυχα τα ήδη φούρνου" και "πλάκα κάνεις", ήταν μερικές από τις αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα