Δείτε πώς μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου ταΐζει άστεγους με ένα ψυγείο

Η Minu Pauline έχει εστιατόρια στην Ινδία και όπως πολλοί συνάδελφοί της δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο φαγητό πήγαινε χαμένο κάθε μέρα, μέχρι που είδε άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια έξω από το μαγαζί της για να βρουν κάτι να φάνε.

Τότε ήταν που σκέφτηκε πως είναι άδικο κάποιοι να ξοδεύουν φαγητό και άλλοι να το ψάχνουν στα σκουπίδια, οπότε και αποφάσισε να δράσει. Έκανε μία απλή κίνηση που άλλαξε την φήμη του μαγαζιού. Έβαλε έξω από το εστιατόριό της ένα ψυγειο, το οποίο και βάζει κάθε βράδυ το φαγητό της ημέρα

που περισσεύει.

Το ψυγεί γεμίζει με φαγητό κάθε βράδυ 365 μέρες το χρόνο, με άστεγους και πεινασμένους να κάνουν ουρά για να πάρουν μία μερίδα φαγητό που θα πετιώνταν στα σκουπίδια.

Η κίνησή της έχει τέτοια απήχηση που ακόμα και η πελάτες βάζουν στο ψυγείο το φαγητό που δεν τρώνε.

Μάλιστα το ψυγείο ονομάζεται «nanma maram», δηλαδή το «δέντρο του καλού» εξαιτίας της βοήθειας που προσφέρει στους αναξιοπαθούντες.

Το ψυγείο δεν χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, αφού σ' αυτό μπαίνει μόνο φαγητό που υπό κανονικές συνθήκες θα πετιώνταν.

Το μήνυμα της Pauline είναι απλό:

"Τα λεφτά μπορεί να σου ανήκουν όμως οι παραγωγικές πηγές ανήκουν στην κοινωνία και το μήνυμα είναι πως αν σπαταλάς χρήματα, σπαταλάς επισης τις πηγές της κοινωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα