Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 4ο Μνημόνιο που με κατηγορούν, είναι ήδη εδώ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει φέρει, με υπογραφή των Τσίπρα - Καμμένου, ήδη τέταρτο μνημόνιο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μετά το 2018, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αμφισβητώντας ταυτόχρονα

το βασικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα υπάρξει "καθαρή έξοδος" στις αγορές.

"Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος στις αγορές, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε σκληρό πλαίσιο δημοσιονομικής" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές, λέγοντας ότι "όσο πιο γρήγορα έλθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα" και δεσμευόμενος ότι ο ίδιος θα επιδιώξει με αξιοπιστία και όπλο τις μεταρρυθμίσεις θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

"Οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος που δέχθηκαν την επιλογή του κ. Τσίπρα να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, αντί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες" σημείωσε και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση βάζει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση, επιμένοντας ο ίδιος στην πολιτική της μείωσης των φόρων. "Δεν θα ανεχθώ τη φορολογική εξόντωση των Ελλήνων" είπε χαρακτηριστικά.

Για τις επενδύσεις

Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι απαραίτητες για την αποκλιμάκωση της ανεργίας τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση συντονισμένη και αφοσιωμένη στην προστασία και την προσέλκυση επενδύσεων τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους φορείς. Όπως είπε, απαιτούνται επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ για να φτάσει η Ελλάδα στον μέσο όρο της ΕΕ.

«Θα υπάρχει μία κυβέρνηση που θα εκπέμπει το μήνυμα ότι είμαστε μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Μείωση φορολογίας εισοδήματος για τις επενδύσεις και ένα σταθερό σύστημα για μία πενταετία. Δεν είμαι αυτός που τη μία μέρα θα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το 4ο Μνημόνιο

«Το τέταρτο Μνημόνιο που με κατηγόρησε η κυβέρνηση ότι δήθεν δεσμεύτηκα, είναι ήδη εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα, μείωση συντάξεων. Εχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρότατο πλαίσιο μέχρι το2022. Εγώ θα πετύχω μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί θα προτείνω πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εμείς θα πείσουμε τους εταίρους ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη χώρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου».

Για την έξοδο στις αγορές

Για την έξοδο στις αγορές, είπε: Για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα για το 2019- 2020; Αν είχαμε καθαρή έξοδο, δεν θα χρειάζομασταν έγκριση για τα όποια αντίμετρα διαφημίζει ο κ. Τσίπρας. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Θα είχαμε πρόσβαση στις αγορές από το 2015. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Θεωρούν ότι λόγω των εκλογών δεν θα τους κυνηγάει το αποτύπωμα της πολιτικής τους. Αυτή η περιπέτεια μας στοίχισε δύο μνημόνια.

Για τις εκλογές

«Δεν αναλώνω μεγάλο κομμάτι του χρόνου μου με το αν επιτίθεμαι στην κυβέρνηση, γιατί οι πολίτες ξέρουν τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση», είπε αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή του ομιλία και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση αλλά θα πείσουμε τους Έλληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση. Η πολιτική αλλαγή είναι φυσικά προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν».

Για την κοινωνική αλληλεγγύη

Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο. Η κοινωνική αλληλεγγύη ξεκινά από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, να δώσουν στους αδύναμους δουλειές και όχι επιδόματα που κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ψήφισε μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω περικοπή των συντάξεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γενιά των 360 ευρώ. Αυτό έχει την σφραγίδα του κύριου Τσίπρα. Το αν είναι κοινωνικά ευαίσθητος το απαντούν τα δεδομένα», τόνισε. «Το σημαντικό είναι να βρούμε στους ανθρώπους δουλειές και όχι επιδόματα. Μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις να αυξήσουμε την πιθανότητα να πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους».

Για την Eldorado

Καμία προηγμένη χώρα δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό της πλούτο. Η νομοθεσία μας επιτρέπει να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το ισοζύγιο είναι θετικό για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και τα έσοδα στον προϋπολογισμό.

Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει την επένδυση, είναι η αίσθησή μου. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Είναι βέβαιο ότι η επένδυση έγινε αντικείμενο μικροκαμματικής αντιπαράθεσης. Κάποιοι θέλησαν να εξασφαλίσουν εχέγγυα αριστεροσύνης μη σκεπτόμενοι τον κόσμο που χάνει τις δουλειές τους. Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Σταθάκης μετά έσπευσε να υπογράψει τις τρεις άδειες για Ολυμπιάδα. Γιατί; Επρεπε να γίνει όλη αυτή η φασαρία και να διασυρθεί η χώρα; Εμείς τέτοια πράγματα δεν θα κάνουμε, αν διαφωνούμε με μία επένδυση θα το πούμε ξεκάθαρα, αν συμφωνούμε θα προχωρήσει με τη μέγιστη ταχύτητα. Δεν θα παίξουμε ποτέ με δουλειές ανθρώπων. Το μήνυμα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι μόνο στα λόγια θέλει επενδύσεις. Στις πράξεις βάζει εμπόδια. Δεν πείθομαι από την επενδυτική μετάλλαξη του πρωθυπουργού. Δεν ξέρει, δεν μπορεί και τελικά δεν θέλει.

Για τη ΔΑΠ και τα Πανεπιστήμια

Πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων. Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν στην εκλογή πρυτάνεων. Δεν είναι δουλειά τους. Γιατί μέσω της συμμετοχής τους στο παρελθόν γεννήθηκαν πελατειακές σχέσεις. Αλλάζει και ο ίδιος ο ρόλος της ΔΑΠ. Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε εκλογές που αποξενώνουν τους πολλούς. Να υπάρχει εθνικό συμβούλιο φοιτητών που θα συμμετέχει η ΔΑΠ με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο.

Για τα πανεπιστήμια τόνισε πως πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος, οτιδήποτε άλλο είναι στρουθοκαμηλισμός. 60.000 Ελληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, πολλοί αιμοδοτούν την κυπριακή οικονομία, ενώ θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι κέντρο αριστείας με άμφαση όμως στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν άμεσα. Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και θα είναι από τα πρώτα.

Για πελατειακό κράτος και προσλήψεις

Ο λόγος που οι πιστωτές μας επέμειναν στη διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων είναι ότι δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιστρέψει στις συνήθειες του παρελθόντος: να προσλαμβάνει στο Δημόσιο και να χτίζει πελατειακό κράτος. Όπως μπορεί επαναλαμβάνει τις χειρότερες τακτικές της Μεταπολίτευσης που η ίδια κατηγορεί. Διατήρηση 5 προς 1 αποχωρήσεων προσλήψεων στο Δημόσιο για κάποιο διάστημα.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Δεν θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τα πλεονάσματα με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αλλά με συνέπεια, αποφασιστικότητα και τεκμηρίωση.

Ερωτηθείς πώς θα μειώσει τους φόρους αν οι εταίροι δεν αποδεχθούν τη μείωση των πλεονασμάτων, επανέλαβε: Δεν μπορώ να ανεχθώ τη φορολογική εξόντωση του Ελληνα. Η υπερφορολόγηση αυξάνει και τη φοροδιαφυγή. Μια πολιτική μείωσης των φόρων θα αυξήσει τα έσοδα. Το 2014 η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε στοχευμένη μείωση φόρων και εισφορών που δεν ήταν μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και εκ των υστέρων δικαιώθηκε.

Για την πετρελαιοκηλίδα

Η αντίδραση του υπουργού ήταν ανεπαρκέστατη. Έπρεπε να περάσουν 4 μέρες για να ενημερωθεί ο EMSA, μόνο και μόνο για αυτό έπρεπε να αποπεμφθεί ο υπουργός. Τα μπρος πίσω του κ. Κουρουμπλή, τα «παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι», δεν είναι σοβαρά. Κανείς δεν είπε στους δημάρχους τι να κάνουν. Ο καθένας αυτενεργεί, κανένας συντονισμός δεν υπήρχε. Για να κοιτάξουμε μπροστά, θα πρέπει με ηρεμία και αφού ολοκληρωθεί η προσπάθεια ελέγχου του προβλήματος, να δούμε συνολικά όλα τα σημεία. Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου, όλοι οι φορείς θα έκαναν αυτό που γνώριζαν ότι πρέπει να κάνουν. Δεν είμαστε έτοιμοι. Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη για μια μεγάλη οικολογική καταστροφή η οποία θα έχει και οικονομικές προεκτάσεις.

Με ποιους θα κυβερνήσει

Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα επιλέξει αποτελεσματικά και έντιμα στελέχη. Εχουμε κάνει από 1.300 συνεντεύξεις ανθρώπων που στο παρελθόν ούτε που είχαν σκεφτεί να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι εύκολη διαδικασία και θα ήθελα να είχα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ανανέωση. Υπάρχει όμως καχυποψία από ανθρώπους που διστάζουν να κάνουν το βήμα. Αυτούς που διστάζουν, αυτούς πρέπει να προσεγγίσουμε. Στην επόμενη κυβέρνηση θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων θα αποτελέσουν έκπληξη.

Για το εκλογικό σύστημα

Θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να είναι αντιπροσωπευτικός και δημοκρατικός. Θα εισηγηθούμε ένα καινοτόμο, νέο εκλογικό σύστημα που δεν θα είναι απλή αναλογική, αλλά θα έχει στοιχεία ενισχυμένης αναλογικής και θα είναι έτοιμο για να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Μίλησα 63 λεπτά και θα μπορούσα να μιλήσω άλλα τόσα γιατί έχω πολλά να πω για το σχέδιο μου για τη χώρα..Θέλω να μιλήσω για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Οι πολίτες γνωρίζουν το αποτύπωμα της κυβέρνησης. Δεν περιμένουν από μένα να τους πω αυτά τα οποία αισθάνονται. Ξέρουν σε ποιο βαθμό εξαπατήθηκαν. Αυτό που περιμένουν από εμένα είναι να τους πω ότι έχω σχέδιο, έχω ομάδα.

Για τα τυχερά παιχνίδια

Θέλουμε ανταγωνισμό αλλά στα τυχερά παιχνίδια θέλουμε πολύ αυστηρό πλαίσιο που θα προστατεύει τον παίκτη και τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Θέλουμε αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, να αλλάξει η αγορά, να περιορίσουμε τα παράνομα φρουτάκια και να υπάρχει κανονισμός προστασίας.

Για ΠΑΟΚ και Σαββίδη

Δεν περίμενα ότι θα δεχτώ ποδοσφαιρική ερώτηση. Για το χθεσινό που είπα για την ευρωπαϊκή πορεία ζητώ συγγνώμη, έκανα λάθος. Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ ειρωνικά σε μία ιστορική ομάδα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία όσο αυτός περιορίζεται στη δράση του. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν αγοράζουν ΜΜΕ για να υπερασπιστούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Δεν θέλουμε τέτοια δράση, ούτε θα χρειαστεί την επόμενη μέρα κάποιος να αναλάβει τέτοια δράση για να διεκδικήσει το νόμιμο. Δεν είμαι εγώ που πολιτικοποίησα αυτή τη συζήτηση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τον ΠΑΟΚ ούτε με καμία ομάδα. Είμαι φίλαθλος, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και τα σπορ, μακάρι να έχουμε καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και οι οικογένειες να μη φοβούνται να πάνε στο γήπεδο.

Για τον Αδωνι Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή δεν συμφωνώ ότι εκφράζει ακραίες θέσεις, έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο ο λόγος του είναι ακραίος και δεν εντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα το οποίο πρέπει να ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις. Έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε συλλογικά για διάφορα θέματα αλλά να υιοθετούμε μια κοινή γραμμή στην οποία όλοι συμμορφωνόμαστε. Ας μην αναλωνόμαστε σε λόγια αλλά στις πράξεις.

Για εργασιακά

Μίλησα για επιχειρησιακές συμβάσεις που πρέπει να υπερισχύουν των κλαδικών, όχι για ατομικές συμβάσεις. Και ο κατώτατος μισθός πρέπει τελικά να ορίζεται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Έχω συναντήσει πάρα πολλούς νέους εργαζόμενους που πληρώνονται για τετράωρο, ενώ εργάζονται για οκτάωρο. Η βελτίωση των μισθών μπορεί να προκύψει μόνο από τη γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας, που θα έλθει μέσα από δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.

Για τη συναίνεση και το παράδειγμα της Κύπρου

Oταν ζητούσαμε συναίνεση ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε τα μνημόνια και υποσχόταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και 13η σύνταξη. Χυδαίος ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, καβάλησαν το κύμα της οργής, αντί να επενδύσουν στο να πέσουν οι τόνοι και να διαμορφωθεί συναίνεση. Το βασικό μάθημα που παίρνω από την Κύπρο είναι ότι η προσαρμογή πρέπει να γίνει από το σκέλος των δαπανών και όχι από τους φόρους. Η Κύπρος κατάφερε να διαμορφώσει ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης για την έξοδο από την κρίση. Εδώ κάποιοι υπόσχονταν σκίσιμο μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Καβάλησαν το κύμα της οργής. Εχουμε να πάρουμε πολλά μαθήματα από την Κύπρο.

Για τους αγρότες

Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα εάν δεν μεγαλώσουμε, με εφαρμογή οικονομιών κλίμακας. Όχι με τη μορφή των παλιών συνεταιρισμών, αλλά με νέα σχήματα συνεργασίας που θα λειτουργούν με αμιγώς επιχειρηματικούς όρους κόστους - οφέλους. Έχουμε εκ των πραγμάτων έναν μικρό κλήρο, άρα είναι επιτακτικό να βρούμε τρόπους να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Δεν γίνεται να έχουμε, για παράδειγμα, στην Κρήτη τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων. Δεν πρόκειται ποτέ έτσι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε πολύ πίσω στην αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ. Οι αγρότες μας δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι. Έχουμε πολλά να κάνουμε στον πρωτογενή τομέα, έχουμε πολλές επιτυχημένες ιστορίες. Είναι εξαιρέσεις. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν κανόνας. Σπαταλήσαμε 30 χρόνια και έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει και στους αγρότες να μιλήσουμε μια διαφορετική γλώσσα, να καταλάβουμε που είναι το πραγματικό πρόβλημα. Κι εκεί που μπορούμε να παρέμβουμε στο κόστος παραγωγής.

Ακατάσχετος λογαριασμός, εξωδικαστικός συμβιβασμός και δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία

Δεν θα υποσχεθώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω πράξη. Και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε και και δεν μπόρεσε.

Μπορούμε να κάνουμε έναν μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό για χρέη προς δημόσιο και τη μισθοδοσία των επιχειρήσεων, αυτό μπορεί να το δεχθεί η τρόικα. Για την ανάγκη μείωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλά και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό έχω μιλήσει και έχουμε καταθέσει προτάσεις που είναι εφικτές και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις. Αφορά τις επιχειρήσεις που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν είμαστε υπέρ κάθε μορφής επιχειρηματικότητας. Η κακή επιχειρηματικότητα είναι αυτή με τις πελατειακές σχέσεις, που έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον, που πετυχαίνει κουρέματα δανείων, όπου οι μέτοχοι έχουν παρκάρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό - γι' αυτές δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Θα δίνεται δεύτερη ευκαιρία μόνο σε όσους την αξίζουν.

Keywords
μνημονιο, μνημονιο 2, μνημονιο 3, μητσοτακης, νεα δημοκρατια, τσιπρας, καμμενος, ΔΕΘ, εκλογες, ελλαδα, επιδοματα, συριζα, επρεπε, δαπ, θεσσαλονικη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΠΑΟΚ, δραση, μμε, νέα, ενφια, κυπρος, αμιγώς, κρητη, τροικα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αφορολογητο 2020, ξανα, βημα, δαπ, δημοκρατια, δουλεια, εξοδος, μμε, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, σημερινη, το βημα, αγορα, αρθρο, εξαιρεσεις, αλληλεγγυη, αμιγώς, αφισα, γινει, γινεται, γηπεδο, γλωσσα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δειτε, δικη, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, επενδυσεις, επρεπε, ερχεται, ετοιμο, ευθυνη, ζωη, ιδια, ηρεμια, θετικο, ομιλια, καχυποψια, κυβερνηση, κυμα, κουρεματα, κομμα, λαθη, λαθος, λογια, λογο, μισθος, μειωση, μισθοδοσια, μικρο, μορφη, νομοι, ομαδα, οκταωρο, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, υπογραφη, προβληματα, συζητηση, συνταξη, σφραγιδα, σχεδιο, σχηματα, τυχερα παιχνιδια, φυσικα, φορολογικη, χυδαιος, αγορες, δουλειες, εφαρμογη, ειμαστε ενα, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερο, κομματι, μπροστα, θελω να, θεματα, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα