Δεύτερη μέρα σε ρεκόρ ο Nasdaq

Ενισχύθηκαν την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να σημειώνει άλλο ένα ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη μέρη, καθώς οι επενδυτές "χωνεύουν" τα οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και την τελευταία απόφαση της Fed για τη νομισματική της πολιτική.

Ο DOW σημείωσε άνοδο 0,54% στις 18.392,46 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,65% στις 2.177,18 μονάδες ενώ ο NASDAQ

ενισχύθηκε +0,84% στις 5.339,52 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεδομένων στέλνουν, πάντως, αντίθετα μηνύματα στη Wall Street, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να είναι λιγότερες του αναμενόμενου, ένδειξη σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,9% τον Αύγουστο, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει ότι θα ενισχύονταν κατά 1,3%.

«Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι εάν τα μακροοικονομικά δεδομένα που αφορούν τον Αύγουστο είναι απλά μία εξαίρεση ή ο κανόνας», τονίζει o Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities, προσθέτοντας ότι εάν αποδειχθούν «ο κανόνας, τότε η αγορά έχει περιθώριο να κινηθεί ακόμη υψηλότερα».

Αρκετοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι η προσοχή των επενδυτών θα αρχίσει σιγά-σιγά να στρέφεται από τη Fed στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο, με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν δώσει απόλυτο προβάδισμα σε κανένα από τους δύο υποψήφιους.

Ο δείκτης φόβου (VIX) υποχώρησε 11,3% κοντά στο 11,8.

Κέρδη 2,16% για το αμερικανικό αργό καθώς το δολάριο υποχώρησε 0,25% έναντι καλαθιού νομισμάτων και το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1.1206 δολάρια. Στα 100,8 γιεν το δολάριο.

Πέντε μετοχές κατέγραφαν άνοδο για κάθε μία που υποχωρούσε.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 13,10 δολαρίων στα 1.344,70 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα