Δ. Ζήβας (welovesupermarket): Τι φέρνει η στρατηγική συνεργασία με τα My Market

Για την ελληνική αγορά ο Διονύσης Ζήβας θεωρείται πρωτοπόρος. Το 2011, την ώρα που η οικονομική κρίση κορυφωνόταν, ξεκινούσε μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο την επιχειρηματική προσπάθεια του πρώτου διαδικτυακού ανεξάρτητου σούπερ μάρκετ μέσω της εταιρείας Net Spirit A.E, του «welovesupermarket.gr» . Ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που αφενός δεν στηριζόταν στην «ασφάλεια» μίας υπάρχουσας αλυσίδας καταστημάτων και επομένως έπρεπε απ' την αρχή να στήσει εγκαταστάσεις καθώς και δίκτυα προμηθειών και διανομής, αφετέρου απευθυνόταν σχεδόν

αποκλειστικά για τους χρήστες του διαδικτύου στοχεύοντας σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του καταναλωτικού κοινού και όχι στη μάζα.

Έξι χρόνια αργότερα και η προσπάθεια του κ. Ζήβα έχει αποδώσει καρπούς αφού κατάφερε όχι μόνο να εδραιωθεί σε μία αγορά που κερδίζει έδαφος αλλά και το κατάστημα του άρχισε να γίνεται γνωστό έξω απ' τα στενά όρια του κόσμου του διαδικτύου. Η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια μάλιστα έχει αποκτήσει νέους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους 1.500 τ.μ. στην Παιανία και πλέον αποστέλλει τα προϊόντα σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τώρα ο κ. Ζήβας θα έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο όραμα του. Ένα από τα παραδοσιακά «ονόματα» του λιανεμπορίου της χώρας, αυτό της οικογένειας Παντελιάδη. Η στρατηγική συμφωνία μεταξύ My Market και welovesupermarket.gr που ανακοινώθηκε, που προβλέπει και την απόκτηση ποσοστού μειοψηφίας στο μετοχολόγιο της δεύτερης είναι μία «win win» ιστορία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η μεν My Market εισέρχεται πλέον στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στοιχείο που δεν είχε «κληρονομήσει» από τη Βερόπουλος, την αλυσίδα που σημειωτέον δημιούργησε στη χώρα το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα σούπερ μάρκετ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η «welovesupermarket.gr» αποκτά έναν πολύ ισχυρό συνέταιρο που μπορεί να πιθανότατα να διαπραγματευθεί φθηνότερες τιμές με τους προμηθευτές, ενώ επιπλέον ενισχύει τα ηλεκτρονικά της «ράφια» και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που παράγονται και παρασκευάζονται για λογαριασμό της My Market. Παράλληλα αναμένεται να λάβει ώθηση η νέα προσπάθεια των αδερφών Ζήβα, το «WeLoveB2B». Πρόκειται για ένα online κατάστημα, κατά το μοντέλο των Cash & Carry, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 και απευθύνεται στους επαγγελματίες του HORECA (Hotel, Restaurant, Catering) και των μικρών σημείων πώλησης όπως ψιλικών, μίνι μάρκετ και περιπτέρων. Τον Ιανουάριο μάλιστα ξεκίνησε την διάθεση μαναβικής στα online καταστήματά του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό, που συνοδεύει τον κ. Ζήβα στο φετινό CEO Forum 2017 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, «ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Διευθυντής Marketing της εταιρείας AudioCam AE, επίσημης αντιπροσώπου των προϊόντων Canon στην ελληνική αγορά. Το 2000 η AudioCam AE απορροφάται από τη μητρική Intersys AE, δημιουργώντας μια εταιρεία με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί, ο Διονύσης Ζήβας αναλαμβάνει τον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων με τη Διεύθυνση Πωλήσεων, Marketing και After Sales Service και την άμεση ευθύνη παγκόσμια φημισμένων brands όπως η Canon, Toshiba, Pioneer, Microsoft και TomTom. Το 2011 ιδρύει μαζί με τον αδελφό του Γιώργο την εταιρεία Net Spirit AE και δημιουργούν διαδοχικά το ηλεκτρονικό κατάστημα WeLoveToys.gr, που πολύ γρήγορα γίνεται το σημείο αναφοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά του παιχνιδιού, το WeLoveBabies.gr, με ξεκάθαρη έμφαση στα μωρά και εστίαση στις κατηγορίες προϊόντων πάνας και το WeLoveSupermarket.gr, που αποτελεί το πρώτο αποκλειστικά online σούπερ μάρκετ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και το μοναδικό που προσφέρει πανελλαδική κάλυψη. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1990 και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) το 1994».

Στέλιος Μορφίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα