Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,6% και να βρίσκεται στις 864,59 μονάδες.

Η αγορά ακολουθεί τις διεθνείς αγορές οι οποίες παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις σήμερα παρά το χτεσινό sell off.

Οι ευρωπαϊκές αγορές στηρίζονται στην απόφαση της Βρετανίας για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που επιτρέπουν διεθνή ταξίδια στους εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς καραντίνα.

Δειλά, αλλά μέχρι τώρα σταθερά το χρηματιστήριο Αθηνών,

προσπαθεί να ανακτήσει τις 860 μονάδες καταρχάς με τον στόχο να είναι η αντίσταση των 870 μονάδων, με την αγορά αν και δεν εκδηλώνει ισχυρή αντίδραση, να καταφέρνει να κινηθεί υψηλότερα, διακόπτοντας στην έναρξη της συνεδρίασης το πτωτικό σερί.

Δεν είναι πλέον κρυφό ότι η αγορά προσπαθεί να βρει ένα θετικό νέο στο μέτωπο της πανδημίας, το οποίο να καθησυχάζει για την πορεία της τουριστικής περιόδου.

Με τα ημερήσια κρούσματα βέβαια να κάνουν άλμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανεβαίνοντας χθες στα 2.107 (πρόκειται για αύξηση 197% συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας) η εικόνα της επιδημίας παραπέμπει σε κόκκινο συναγερμό και ο φόβος για νέα άνοδο των μολύνσεων είναι διάχυτος.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,59% και βρίσκεται στις 2.086,57 μονάδες.

Η Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cocla, Λάμδα, Τιτάνας και Alpha Bank κινούνται με άνοδο άνω του 1% και ακολουθούν ήπια ανοδικά ο ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Jumbo, Eurobank, Βιοχάλκο, Εθνική, Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικό έδαφος ο ΟΤΕ και η Aegean με 0,35% και 0,19% αντίστοιχα με την Ελλάκτωρ και ΟΛΠ να είναι αμετάβλητες. Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από €120 εκατ. έως €240 εκατ. ευρώ εντός του 2021, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων προχωρά η Attica Bank σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020, η Διοίκηση της Τράπεζας προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που – μεταξύ των άλλων – προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά € 2 δισ. περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας σε βαθμό που να υποστηρίζουν την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρηματικού της Σχεδίου.

Διαβάστε ακόμα:

Aνοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κορωνοχρέη: Χάνουν τις ρυθμίσεις οι οφειλέτες παρά τις αναστολές

Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο – Καύσωνας ξανά από την ερχόμενη Τρίτη

Keywords
Τυχαία Θέματα