Χουλιαράκης: Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός

Ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού της Βουλής, που εξέτασε την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

«Ξεπεράσαμε τους στόχους κατά 2% του ΑΕΠ», ανέφερε, αλλά επισήμανε ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός» για αυτό και η κυβέρνηση θα επιδιώξει το πλεόνασμα να... προσγειωθεί στο 0,5% πλεόνασμα για το σύνολο του έτους».

«Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια

της σωστής διαχείρισης, αλλά και των θυσιών των πολιτών», προσέθεσε και ανακοίνωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι να μειωθούν οι φόροι με δύο τρόπους: θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης (πλαστικό χρήμα, λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού) και θα δημοσιευτεί υπουργική απόφαση για επισκόπηση των δημοσίων δαπανών κωδικό- κωδικό.

«Από τα αυξημένα έσοδα και την εξοικονόμηση πόρων θα προκύψουν φοροαπαλλαγές», δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Δυστυχώς για εσάς ζούμε εδώ και έχουμε επαφή με το τι συμβαίνει πέρα από τους αριθμούς, πίσω από τη βιτρίνα» επισήμανε ο βουλευτής κ. Δήμας της ΝΔ. «Ως πότε θα αντέχουν οι πολίτες να πληρώνουν για τη δική σας εικονική πραγματικότητα» αναρωτήθηκε.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα