Χιαστί τα ΜΑΤ ή Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία

Στα dealing rooms τραπεζών και χρηματιστηριακών όταν θέλουν να μιλήσουν για ομόλογα λένε "Ελληνική Δημοκρατία". Αν και δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλόλογοι, χρησιμοποιούν σωστά τον όρο. Η Ελληνική Δημοκρατία εκδίδει τις σειρές ομολόγων- το χρέος, δηλαδή- τις οποίες αγοράζουν οι επενδυτές. Ποιά είναι, όμως, ακριβώς η τρίτη Ελληνική Δημοκρατία σήμερα ;

Eίναι αυτή η οικονομία ζόμπι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που χωλαίνει; Είναι το κοινωνικό

μέρισμα που εμφανίστηκε χθες στις οθόνες των υπολογιστών ή τα δυο αυτοκίνητα διμοιριών των ΜΑΤ που μπαίνουν σε σχήμα χιαστί στην Ηρώδου Αττικού για να μην περνά ο λαός απο το Μέγαρο του έγκλειστου ; Ο "λαοπρόβλητος" ηγέτης που άλλαξε την Ευρώπη- όπως λένε μερικοί αθεόφοβοι της ΕΡΤ- φοβάται και φωνάζει τις διμοιρίες. Το 1974, όμως, οι οι Έλληνες το 1974 ψήφισαν για τη μορφή του πολιτεύματος ώστε να φύγει η μοναρχία και με το Σύνταγμα του 1975 ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Η ιστορία, όμως, αναφέρει ότι , οι Αθηναίοι πλούσιοι ή φτωχοί μπορούσαν να δουν τη Βασίλισσα Αμαλία στους Κήπους του Ζαππείου, στην Ηρώδου Αττικού, στο παλάτι ( Βουλή ) όπου ο Καρανίκας γέμισε με πλαστικές καρέκλες για την "αναθεώρηση του Συντάγματος". Δεν υποστηρίζουμε την βασιλεία, αλλά αυτό που λέγεται Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, μόνο αυτό δεν είναι. Δεν μπορεί να είναι όταν με ένα ψευδές Δημοψήφισμα ο έγκλειστος δίχασε το λαό και συνεχίζει να τον διχάζει.

Την ώρα που ο έγκλειστος φαντασιώνεται την καθαρή έξοδο απο τα Μνημόνια, -αλλά τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι επιλέξιμα απο την ΕΚΤ, και οι τράπεζες θα έχουν νέο πρόβλημα- κάποιοι ξεκινούν να πιάνουν το νήμα απο την αρχή. Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί προς ψήφιση η εκλογή προέδρου απο το λαό.

Στο ερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί ένα νέο Σύνταγμα, με φηφισμένο το κόστος των φόρων, αλλά και με με οριοθέτηση του κόστους αυτής της έρμης Ελληνικής Δημοκρατίας. Αλλάζουμε, αργά ή γρήγορα. Η Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία με αλλαγή του Συντάγματος χρειάζεται να φέρει επανάσταση. Τα πάνω – κάτω. Ώστε να φύγουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και γιατί όχι να φύγει και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου τόσες δολοπλοκίες εξυφάνθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα